• 10 Μαΐου 2024,

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού Καβάλας (αναλυτική πρόγνωση)

 Κακοκαιρία «Μήδεια»: Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού Καβάλας (αναλυτική πρόγνωση)

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στον νομό Καβάλας με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σχεδόν στο σύνολο του νομού.

Αναλυτικότερα, αύριο κατά τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σχεδόν αποκλειστικά στον δήμο Παγγαίου.

Εν συνεχεία από νωρίς το βράδυ θα έχουμε εκ νέου ασθενείς κατά βάση  χιονοπτώσεις από τα δυτικά του νομού (κυρίως γύρω από την βορειανατολική μεριά του Παγγαίου) που θα φτάνουν οριακά μέχρι την πόλη της Καβάλας.

Μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα θα γενικευθούν βαθμιαία στο σύνολο του νομού. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ασθενούς έντασης με έμφαση όμως στα δυτικά του νομού και τοπικά και στην Θάσο.

Κατά τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης στο σύνολο του νομού με έμφαση τις προαναφερθείσες περιοχές. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να αποκτούν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα, μέχρι να σταματήσουν τελείως.

Προσοχή σε όσους μετακινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο ιδίως του Δήμου Παγγαίου αλλά και στο ορεινό δίκτυο της Θάσου.

https://www.meteokav.gr/

Διαβάστε επίσης