• 19 Μαΐου 2024,

Καλοκαιρινές διακοπές : Ελπίδες και χαμόγελα ή «ταφόπλακα» και next year ;

 Καλοκαιρινές διακοπές : Ελπίδες και χαμόγελα ή «ταφόπλακα» και next year ;

Να σκεφτόμαστε πού θα πάμε φέτος διακοπές ή… αν θα πάμε; Ο κορονοϊός είναι εδώ και το φετινό καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικό. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων αναλύει τα δεδομένα.


Ο κορονοϊός έχει… έρθει για τα καλά και στην χώρα μας και ντόρος -ολοένα και περισσότερο- γίνεται τις ημέρες αυτές σχετικά με το πότε και το κάτω από ποιες προϋποθέσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν πως καλοκαίρι θα υπάρχει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αφού στην χώρα του ήλιου και της θάλασσας η εποχή πάνω στην οποία η Ελλάδα στηρίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας της εξαιτίας του τουρισμού, δεν χάνεται ποτέ κι ας υπάρχει φέτος ο… παράγοντας κορονοϊός στην εξίσωση.

Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά και δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα, αφού κανένας αρμόδιος δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα κυλήσουν οι καλοκαιρινοί αυτοί μήνες στη χώρα μας και είναι λογικό, καθώς το πρόβλημα της πανδημίας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.


Όπως εξηγεί ο πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος η τουριστική περίοδος, από την στιγμή που θα υπάρξει, θα είναι Covid-19 που σημαίνει ανύπαρκτη.

“Εδώ και ένα μήνα φωνάζω πως δεν θα δουλέψουμε το καλοκαίρι. Λυπάμαι αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ιό για τον οποίο δεν έχει βρεθεί ούτε φάρμακο, ούτε εμβόλιο. Όσο υγειονομικά δεν έχουμε τις προϋποθέσεις αυτές, που θα κάνουν πιο ασφαλές το οποιοδήποτε ταξίδι εντός και εκτός συνόρων, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική περίοδο”.

Με τον Μάιο και τον Ιούνιο να θεωρούνται από όλους χαμένοι και τον “κουτσό” Ιούλιο και τον Αύγουστο να εξακολουθούν στο χρονοδιάγραμμα να παραμένουν ίσως πιο επικρατέστεροι μήνες για διακοπές, περιμένουμε με αγωνία να δούμε πως ακριβώς θα εξελιχθεί η φετινή τουριστική περίοδος. Η αλήθεια είναι πως μιλάμε για τουρισμό και μάλλον εννοούμε περισσότερο τον εσωτερικό, αφού στις περισσότερες χώρες τα κρούσματα και τα θύματα της πανδημίας εξακολουθούν να απασχολούν και να προβληματίζουν.

Από όποιο σημείο κι αν κοιτάξεις τον παγκόσμιο επιδημιολογικό χάρτη καταλαβαίνεις ότι τα σύνορα κάθε χώρας θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν απ άκρη σε άκρη. Στην Αμερική ακόμα οι ειδικοί δεν γνωρίζουν με σιγουριά να πουν αν η καμπύλη της πανδημίας έχει φτάσει ακόμα στο pic της και είναι λογικό, μετά τα 886.709 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους και 50. 243 θανάτους, ενώ στις πολύπαθες Ιταλία και Ισπανία όσο και αν οι αριθμοί πέφτουν σταδιακά, οι νεκροί καθημερινά εξακολουθούν να είναι εκατοντάδες.

πηγή:Newsit

Διαβάστε επίσης