• 21 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Το 7ο Γυμνάσιο συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας: Καθαρισμός της παραλίας της Ραψάνης (φωτογραφίες)

 Το 7ο Γυμνάσιο συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας: Καθαρισμός της παραλίας της Ραψάνης (φωτογραφίες)

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στο χώρο του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Το Θαλάσσιο Περιβάλλον και η Ανάγκη Προστασίας του από όλους μας”.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Συλαίος Γεώργιος, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε συνεργασία με τον κ. Σπιτσέρη Δημήτρη, εκπρόσωπο της Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας (European Maritime Days). Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας απέκτησαν σημαντικές γνώσεις για την υποθαλάσσια λεκάνη, τα τοπικά χαρακτηριστικά του θαλάσσιου περιβάλλοντος, και τον αντίκτυπο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε αυτό.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τη συμβολή του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην ανθρώπινη επιβίωση, την οικονομία και τον πολιτισμό. Η εκδήλωση ανέδειξε τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μαθητές ως ενεργοί πολίτες στην προστασία της θάλασσας, ιδίως υπό το πρίσμα της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να ενημερωθούν για το επάγγελμα του Μηχανικού Περιβάλλοντος και τη σημασία του σε μια εποχή που η Κλιματική Αλλαγή επηρεάζει τη ζωή όλων μας. Αμέσως μετά, οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν την παραλία Ραψάνη στην Καβάλα, όπου συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού της ακτής.

Η δράση αυτή είχε ως στόχο να συμβάλουν οι μαθητές στο άμεσο περιβάλλον τους και να παραδώσουν την παραλία καθαρότερη. Ήταν επίσης μια συμβολική πράξη με σκοπό να αποτελέσει παράδειγμα για την κοινότητα σχετικά με την προστασία της θάλασσας, η οποία είναι τόσο σημαντική για την τοπική κοινωνία της Καβάλας.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, τα παιδιά σχεδίασαν τις δικές τους αφίσες για τη μόλυνση και την προστασία της θάλασσας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την τοπική και ευρύτερη κοινότητα.

Το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας είναι αρωγός και πρωτοστατεί σε περιβαλλοντικές δράσεις, αλλά και γενικότερα σε δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών ως ενεργών πολιτών που μπορούν με θετικές πράξεις να διαμορφώσουν και να βελτιώσουν το Περιβάλλον και την Κοινωνία. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Συλαίο Γεώργιο και τον κ. Σπιτσέρη Δημήτρη για την τόσο ενδιαφέρουσα ενημέρωση και τη διοργάνωση της δράσης.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος Διδασκόντων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας

Διαβάστε επίσης