Καλοκαιρινές δράσεις του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας (φωτογραφίες)

 Καλοκαιρινές δράσεις του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας (φωτογραφίες)

Αντώνης Πασβάντης

Το απόγευμα της  Κυριακής 20 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος» στην Καβάλα ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξένησαν τον φωτογράφο Αντώνη Πασβάντη στην παρουσίαση της δουλειάς του  «Sombre Caste». Πρόκειται για ένα φωτογραφικό ταξίδι που καταγράφει την εμφάνιση μιας νέας τάξης πολιτών που δημιουργήθηκε ως συνέπεια της δεκαετούς ελληνικής κρίσης στην περιοχή του Έβρου. Το Sombre Caste αποτυπώνει την καθημερινή αγωνία για επιβίωση και την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών θρησκευτικών πληθυσμών.

Βουλουτίδης Γιώργος

Για ένα  αρκετά μεγάλο διάστημα, λόγω των υγειονομικών περιορισμών COVID-19,  οι τακτικές συναντήσεις των μελών του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας  πραγματοποιούνταν διαδικτυακά. Τo απόγευμα της Τετάρτης  23 Ιουνίου 2021 στην αυλή του πρώην 1ου Δημ. Σχολείου στην χερσόνησο της Παναγίας  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης συνάντηση των μελών. Στην συνάντηση αυτή είχαμε την ευκαιρία με μεγάλη χαρά να ξεφυλλίσουμε και να μελετήσουμε το φωτογραφικό λεύκωμα του ιδρυτικού μέλους μας Γεώργιου Βουλουτίδη. Στο βιβλίο του με τίτλο «Περιδιαβάζοντας την Πόλη μου» είδαμε  εικόνες από το παρελθόν της Καβάλας των δεκαετιών 1980 και 1990 και συζητήσαμε με τον φωτογράφο ευχαριστώντας τον για την 40χρονη αδιάλειπτη και ενωτική παρουσία του στον Φωτογραφικό  Όμιλο Καβάλας.

Pia Ulin

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουλίου ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία του με το Σουηδικό Σπίτι στην Καβάλα και το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα φιλοξένησε τη Σουηδή φωτογράφο Pia Ulin η οποία παρουσίασε τη δουλειά της ως φωτογράφος εσωτερικού χώρου και αρχιτεκτονικής, στην αυλή του πρώην  1ου Δημ.  Σχολείου στην χερσόνησο της Παναγίας.  Η Ulin γεννημένη το 1965 στο Sundsvall της Σουηδίας, εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος για περισσότερα από 20 χρόνια. Οι εμπορικοί πελάτες της περιλαμβάνουν τους H&M Home, West Elm, Ikea, Sonos, Cath Kidson και Anthropologie. Ευχαριστούμε το Estate Chatzigergiou για το δροσερό κρασί και την Marmita Beer.

Στις αίθουσες του  1ου Δημ. Σχολείου  πραγματοποιούνται τα τελευταία 10 χρόνια, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο τα μαθήματα φωτογραφίας που απευθύνονται σε νέους φωτογράφους και workshop για τα τακτικά μέλη. Παράλληλα υπάρχει σκοτεινός θάλαμος για την εμφάνιση φιλμ και πρόσφατα έχουν μεταφερθεί τα φωτογραφικά λευκώματα της βιβλιοθήκης του ομίλου με σκοπό  να είναι προσβάσιμα τα βιβλία σε όλους και όχι μόνο στα μέλη του Ομίλου.

Από το ΔΣ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης