• 20 Απριλίου 2024,

Καραποστόλου όπως λέμε… Γουναρίδης

 Καραποστόλου όπως λέμε… Γουναρίδης

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Δυο απίστευτες ιστορίες ξετυλίχθηκαν για να φτάσουν ΑΟΚ και ΓΣΕ να πανηγυρίσουν ανόδους.  Μεγάλο ρόλο  έπαιξαν δυο πρόσωπα που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες.

Σε δυο ματς μάλιστα με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το ματς στο Οφρύνιο έχει τελειώσει και ο ΑΟΚ έχει κερδίσει τον Αετό.  Όμως δεν το πανηγυρίζει αφού ο Μπέλιτς στη Χρυσούπολη κάνει το 2-1 για το Νέστο απέναντι στο Παραλίμνιο.  Στο μικρόφωνο ο Σάκης Μήτρακας σκορπάει την απογοήτευση στους φιλάθλους και την ομάδα του ΑΟΚ.  Όλοι φεύγουν με κατεβασμένα τα κεφάλια από το Οφρύνιο.  Οι παίκτες του ΑΟΚ πάνε στα αποδυτήρια με διάθεση… Μεγάλης Παρασκευής.

Οι φίλαθλοι στη Γαληψό λίγο μετά το Οφρύνιο αρχίζουν και κορνάρουν. Μαθαίνουν ότι στη Χρυσούπολη έχει γίνει το σκορ 2-2.   Στα αποδυτήρια του γηπέδου του Αετού η Μεγάλη Παρασκευή γίνεται Ανάσταση.   Η πληροφόρηση είναι έγκυρη.

Μάλιστα ο σπήκερ της ΕΡΑ- σπορ μιλάει για ένα απίστευτο γκολ.

Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Παραλιμνίου πετυχαίνει γκολ στο 96`. Στην τελευταία φάση του αγώνα.  Εχει κατέβει στην αντίπαλη περιοχή και σκοράρει. Το όνομα του Στέφανος Γουναρίδης. Αμέσως έχει γίνει ο εθνικός ήρωας της Καβάλας.

Λίγοι θυμούνται τον Γουναρίδη στον ΑΟΚ. Ηταν η εποχή Μάκη Ψωμιάδη όταν ο Γουναρίδης νεαρός τότε γκολκίπερ ήταν στο ρόστερ του ΑΟΚ, στη σκιά όμως των μεγάλων τερματοφυλάκων που είχε τότε η ομάδα.  Ο Ντε Μος ήταν προπονητής και σ` ένα φιλικό με την ΑΕ Πιερέων θυμάμαι τις παρατηρήσεις που έκανε στον Γουναρίδη να μιλάει σε όλες τις φάσεις και να κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Πέρασαν τα χρόνια ο Γουναρίδης έκανε καλή καριέρα και με το γκολ που έβαλε στη Χρυσούπολη στο 96` ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο στον ΑΟΚ.  Κοντράστ συναισθημάτων, αφού έχασε τον τίτλο ο Νέστος με τρόπο που δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό του.

Πέρασαν μέρες πολλές και σ` ένα άλλο παιχνίδι μπασκετικό αυτή τη φορά, ο Σωτήρης Καραποστόλου έγινε ο ήρωας του ΓΣΕ στην ιστορική του άνοδο στην Α2.

Δε χρειάζονται οι συστάσεις για τον Σωτήρη. Ηταν εδώ στην Καβάλα,  έπαιξε στην Α1, πήγε στον ΑΡΗ, γύρισε πίσω και ήταν πρωταθλητής με την Ενωση στην Α2. Τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Ανατόλια όπου πανηγύρισε άνοδο στην Α2.

Ο ΓΣΕ την Κυριακή αγωνιζόταν στη Βέροια με τον Φίλιππο ενώ το Ανατόλια στο Αγρίνιο που με νίκη έβγαινε στην Α2, στη δεύτερη θέση, πίσω από το Ανατόλια.

Η ομάδα της Ελευθερούπολης έκανε το αυτονόητο στη Βέροια. Κέρδισε και περίμενε.

Γιατί περίμενε; Το παιχνίδι στο Αγρίνιο ξεκίνησε αργότερα.

Τελείωσε η συνέντευξη τύπου και στο Αγρίνιο ακόμη παιζόταν το ματς. Έξω από το κλειστό της Βέροιας παιζόταν ένα απίστευτο σκηνικό. Η αγωνία σε όλη της το μεγαλείο. Το ματς στο Αγρίνιο πόντο με πόντο.  Οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ λίγο πριν την εκπνοή με 69-68. Βουβαμάρα και… χάπια στη Βέροια. Ολοι περιμένανε την τελευταία επίθεση του Ανατόλια. Τα κινητά πήραν φωτιά. Τα μπασκετικά site είχαν εκείνη την ώρα τους διπλάσιους επισκέπτες. Ο Καραποστόλου πήρε την τελευταία επίθεση και έστειλε τον… ΓΣΕ από την κόλαση στον παράδεισο. Παράλληλα στη Βέροια στηνόταν ένα τρελό πανηγύρι που αργότερα μεταφέρθηκε στην Ελευθερούπολη.

Αυτά έχει ο αθλητισμός. Δεν θα ήθελα εκείνη την ώρα να είμαι… Αγρινιώτης. Με τίποτα.

Ήμουν όμως στα πανηγύρια του ΓΣΕ. Και άντε ο ΑΟΚ έχει παρελθόν σε μεγάλες κατηγορίες. Εχει μια ιστορία στην Α` Εθνική και στη Σουπερ Λιγκ. Ο ΓΣΕ όμως;

Μια μικρή πόλη 5.000 κατοίκων το βράδυ της Κυριακής μεγάλωσε πάρα πολύ.  Αυτός είναι ο αθλητισμός. Ισως κάποτε  η τύχη να γυρίσει πίσω στο Νέστο και στο Αγρίνιο, αυτά που δεν γευτήκανε φέτος ενώ φτάσανε στη βρύση και δεν ήπιανε νερό. Πάντοτε κάποιος γράφει την ιστορία.  Πάντοτε κάποιοι είναι οι πρωταγωνιστές.  Ο ΑΟΚ και ο ΓΣΕ είχανε μεγάλες πορείες αλλά χρειαστήκανε βοήθειες από τρίτα πρόσωπα για να καταφέρουν ανόδους. Και η ζωή συνεχίζεται…

 

 

Διαβάστε επίσης