Καρδιά μου στα δωσα όλα !

 Καρδιά μου στα δωσα όλα !

Αισιόδοξος ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απο τον πρώτο γύρο επαφών του σε Ευρώπη αφού κατά την δική του πάντα άποψη η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί στο QE την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ στις αρχές του 2017 αφού πρώτα βέβαια έχουν παρθεί οι αποφάσεις αυτές που θα κάνουν το χρέος μας πραγματικά βιώσιμο γιατί μέχρι σήμερα το χρέος μας είναι βιώσιμο μόνο στο μυαλό του Σόϊμπλε.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών της Γερμανίας πριν απο μια περίπου εβδομάδα για έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους το 2018 στην κυριολεξία βάλανε φωτιά  στην κυβέρνηση και στον έλληνα πρωθυπουργό που βγήκε στο σεριάνι για να ανατρέψει αυτό το κλίμα καθυστέρησης που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Σόϊμπλε.

Ο Τσίπρας στις συνομιλίες του με Ευρωπαίους ηγέτες και θεσμικούς παράγοντες τόνισε οτι και η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει γρήγορα και οτι θα πρέπει και οι εταίροι απο την πλευρά τους να τηρήσουν όσα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 βγάζοντας εκτός ορίων τις δηλώσεις Σόϊμπλε.

Ο Τσίπρας φαίνεται να είναι ικανοποιημένος απο τις επαφές αυτές και σχεδόν σίγουρος οτι στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης θα έχουμε και τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους πριν το τέλος του έτους.

Αυτό βέβαια που θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα είναι η απάντηση του Σόϊμπλε που σίγουρα θα πεί κάτι.

Είναι γνωστό οτι η δράση φέρνει αντίδραση.

Αυτή την αντίδραση περιμένουμε για να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα απο τον πρώτο αυτό κύκλο επαφών του Τσίπρα.

Και ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός δίνει μάχες στην Ευρώπη στην Ελλάδα το κουαρτέτο έχει ξεκινήσει και πάλι επαφές με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της έναρξης της δεύτερης αξιολόγησης και φαίνεται οτι αυτές οι επαφές ξεκίνησαν με το δεξί αφού απο το πρώτο κιόλας ραντεβού είχαμε συμφωνίες.

Λέτε τώρα που πήραμε το κολάι στις αξιολογήσεις να την ολοκληρώσουμε αυτή σε χρόνο ρεκόρ ;

Όλα παίζουν.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να ζούμε σε Φθινοπωρινούς πλέον ρυθμούς με τον καιρό να παρουσιάζει μια αναμενόμενη αστάθεια που μπορεί να μας φέρει βροχές την ερχόμενη Παρασκευή 28η Οκτωβρίου και να έχουμε πρόβλημα με την παρέλαση αλλά ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για τον καιρό του τριημέρου.

Οι κάμερες που είχε  βάλει ένας ιδιοκτήτης Γυμναστηρίου έξω απο την επιχείρηση του  ήταν η αφορμή για έναν καυγά που εξελίχτηκε σε άγριο φονικό.

Ο δράστης κάποια στιγμή έφυγε και γύρισε με το όπλο πυροβολώντας δύο φορές το θύμα.

Λές και είμαστε στην άγρια δύση και λύνουμε τις διαφορές μας με όπλα.

60 χρονών ο δράστης , 68 το θύμα.

Ωραίος ο πρώην διοικητής της τράπεζας Προβόπουλος μας ανέβασε την ψυχολογία λέγοντας οτι θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τα capital controls χωρίς όμως να επεκταθεί περεταίρω.

Μήπως θέλει να μας πεί κάτι  ;

Και μέσα σε όλα έχουμε και τον ανασχηματισμό που σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα γίνει πριν την παρέλαση της 28ης του Οκτώβρη αφού οι ζύμώσεις και οι επαφές με αυτούς που έρχονται , αλλάζουν θέση ή φεύγουν έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Απλά μένουν οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού που είναι πιθανό να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Είμαστε πανέτοιμοι για τις επετειακές ελληνικές ταινίες ενόψει του εορτασμού του ΟΧΙ της 28ης του Οκτώβρη.

Στην κορυφή των προτιμήσεων η Αλίκη ώς Μυρτώ στην ελληνική ταινία η”Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” και ο Στέφανος ο γιός του Παναγή του προέδρου του χωριού Κρυόβρυση Πιερίας όπου εξελίσσσεται η ιστορία μας.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έχουμε λιγότερα ζόρια γιατί πλέον τα σημάδια της κόπωσης είναι εμφανή.

Είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε τα καλύτερα θεωρώντας οτι έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα.

Καλή σας ημέρα και το νού σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης