Κατά πλειοψηφία στήριξη του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας

 Κατά πλειοψηφία στήριξη του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας

Κατά πλειοψηφία, όπως άλλωστε αναμένονταν, εγκρίθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1». Κατόπιν τούτου και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, το οποίο προωθεί το υπουργείο. Η συνεδρίαση ήταν σχετικά σύντομη ενώ το νομοσχέδιο υποστήριξε συγκεκριμένα η παράταξη του Άρη Βέρρου, εμμέσως και διακριτικά η παράταξη του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε θετικά σχόλια για άρθρα του αλλά αμέσως μετά αποχώρισε και δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία.Άσκησε κριτική στην στάση της ΚΕΔΕ και στο προτεινόμενο ψήφισμα της. Ο Άρης Βέρρος απέρριψε το ψήφισμα, στηρίζοντας έτσι το νομοσχέδιο. Η πλειοψηφία εκφράστηκε με τον Γιώργο Φιλόσογλου, ο οποίος ζήτησε την στήριξη του ψηφίσματος. Ίδια ήταν η πρόταση της παράταξης Σιμιτσή. «Η Κυβέρνηση ας εφαρμόσει πρώτα τα αναλογικά διόδια και μετά την απλή αναλογική» σχολίασε ο Βαγγέλης Παππάς που είπε ναι στο ψήφισμα.

Ίδιες συνεδριάσεις θα γίνουν τη Δευτέρα το απόγευμα στα δημοτικά συμβούλια Παγγαίου και Νέστου, την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο της Θάσου.

Στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ανακοινώθηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα των διοδίων στην Παράκαμψη. Υποτίθεται ότι η επιτροπή θα ετοιμαστεί για να προτείνει κινητοποιήσεις. Η πρόταση της είναι πολύ πιθανό να γίνει γνωστή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης