• 19 Μαΐου 2024,

Κατά την ΕΛΜΕ Καβάλας η τρέχουσα σχολική χρονιά είναι μια «… χαμένη χρονιά»

 Κατά την ΕΛΜΕ Καβάλας η τρέχουσα σχολική χρονιά είναι μια «… χαμένη χρονιά»

Η ΕΛΜΕ Καβάλας παρακολουθεί από τη Δευτέρα (προχθές) στενά την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων του Ν. Καβάλας. Κάνει τις διαπιστώσεις της, διατυπώνει γνωστές της απόψεις.

Συμφωνεί με την υπηρεσία ότι η επαναλειτουργία αυτών των σχολείων έγινε ομαλά αν και στο Εσπερινό Γυμνάσιο Καβάλας δεν υπήρξε η δυνατότητα χορήγησης self test. Από λάθος οι μαθητές του σχολείου ήταν εκτός διαδικασίας επειδή το σύστημα δεν είχε «περασμένα» τα ΑΜΚΑ τους.

Για τη διόρθωση της κατάστασης έγιναν ενέργειες χθες ώστε σήμερα και οι συγκεκριμένοι μαθητές να πάρουν στα χέρια τους και να κάνουν τα self test.

Σε γενικές γραμμές υπηρεσία και ΕΛΜΕ συμφωνούν στην επιστροφή στο μάθημα και στο σχολείο των περισσότερων παιδιών. Η διαφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη αφορά τις γνωστές απόψεις των συνδικαλιστών που περίμεναν αλλιώς τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Η κ. Ελένη Σακαλή γραμματέας της ΕΛΜΕ Καβάλας είπε στην Πρωϊνή:

«Τα παιδιά ήρθαν κανονικά. Με τα αποτελέσματα των self test. Χειρόγραφα γιατί όπως είναι γνωστό έπεσε η πλατφόρμα στην οποία δηλώνονταν το αποτέλεσμα των τεστ. Ξαναρχίσαμε. Πάλι με τους ίδιους όρους με τους οποίους κλείσαμε. Αυτό έχουμε κουραστεί να το επαναλαμβάνουμε.

Σας το έχω πει πάρα πολλές φορές. Έχουμε γίνει πια επαναλαμβανόμενοι. Τα παιδιά είναι τα ίδια. Ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις ο ίδιος. Έχουμε γυρίσει στα σχολεία με μόνο εφόδιο τα self test. Δεν ακυρώνουμε τη σημασία του, δεν το υποτιμούμε.

Αλλά αυτό το εφόδιο έπρεπε να ήταν συμπληρωματικό. Θέλω να σας πω ότι αυτή η χρονιά τελικά ήταν χρονιά χαμένη. Τα παιδιά δεν μάθανε τίποτα. Ελάχιστα πράγματα. Το μόνο πράγμα που κατορθώσαμε να κάνουμε είναι να τους κρατήσουμε σε μία επαφή με το σχολείο.

Είπαμε πάρα πολλές φορές ότι έπρεπε να λειτουργήσουν διαφορετικά τα σχολεία. Δεν εισακουστήκαμε. Με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα. Με εκ περιτροπής διδασκαλία. Με συνδυασμό δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Εντάξει, στην αρχή της κρίσης- πέρσι- υπήρχε πρόβλημα. Δεν γνωρίζαμε πως είναι τα πράγματα. Τόσες φορές που ανοίξαμε και κλείσαμε, δεν μάθαμε;»

Η κ. Σακαλή εξήγησε στην Πρωινή τι συμβαίνει αν κάποιος μαθητής βγει θετικός στο self test:

«Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής βγει θετικός στο self test, κάνει και μοριακό τεστ. Κι ανάλογα με το αποτέλεσμα έρχεται ή όχι στο σχολείο».

Διαβάστε επίσης