Κατάργηση διάβασης λόγω συχνών τροχαίων ατυχημάτων και νέα πιάτσα Ταξί στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης

 Κατάργηση διάβασης λόγω συχνών τροχαίων ατυχημάτων και νέα πιάτσα Ταξί στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης

Στις 18 Δεκεμβρίου συνεδρίασε δια περιφοράς το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας.

Το κυριότερο θέμα επί των οποίων γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία έχει σχέση με τις αποφάσεις της Επιτροπής Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας του Δήμου Καβάλας. Οι αποφάσεις για τις οποίες υπήρξε γνωμοδότηση πάρθηκαν το Νοέμβριο του 2020.

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν όταν το ίδιο πρακτικό της επιτροπής απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Εκεί θα ξεκαθαρίσει ποια θέματα εγκρίνονται κι ως εκ τούτου υλοποιούνται οριστικά.

Από μία μεγάλη γκάμα θεμάτων με πολλά ειδικότερα ζητήματα κυκλοφοριακής φύσεως όλα, ξεχωρίζουμε την προσαρμογή του Δήμου Καβάλας σε καινούργια εγκύκλιο του Υπουργείου για τις πιάτσες των Ταξί στην πόλη.

Κατά κάποιο τρόπο νομιμοποιούνται οι γνωστές και υφιστάμενες. Με την ευκαιρία τόσο  επιτροπή κυκλοφορίας και προσβασιμότητας, όσο και το τοπικό συμβούλιο ενέκρινε μία καινούργια πιάτσα ταξί επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Κοντά στην περιοχή Περιστέρι. Αποφασίστηκε να καταργηθεί η διάβαση μεταξύ του αρχαιολογικού μουσείου και του Πάρκου Φαλήρου, στην οδό Ερυθρού Σταυρού (φωτογραφία). Κατά γενική ομολογία η διάβαση αυτή γίνεται συχνά αίτια τροχαίων ατυχημάτων!

Σε μικρή απόσταση της υπάρχει και άλλη διάβαση που δεν καταργείται.

Ο βασικός λόγος που καταργείται η συγκεκριμένη διάβαση είναι ότι κοντά της υπάρχει και άλλη και ότι αυτή που θα καταργηθεί ποτέ δεν έτυχε του απαραίτητου σεβασμού κυρίως από τους οδηγούς. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο είναι αιτία καταστάσεων που τελικά και δυστυχώς λειτουργούν εις βάρος των πεζών!

Υπό έγκριση είναι μελέτη κατασκευής κυκλοφοριακού κόμβου στη συνοικία Νεάπολη, στη διασταύρωση των οδών Καππαδοκίας και Μικράς Ασίας. Το θέμα είναι σε εκκρεμότητα.

Πρόκειται επίσης να καταργηθεί η θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ο λόγος που αναφέρεται στο πρακτικό της απόφασης είναι «…την κατάργηση της υφιστάμενης θέσης ΑμΕΑ έμπροσθεν του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης επί της οδού Ομονοίας, για λόγους ασφαλείας των χρηστών της εξαιτίας της στάθμευσης μεγάλων οχημάτων της αστυνομίας τα οποία προκαλούν δυνητικό κίνδυνο στην είσοδο και έξοδο του χρήστη ΑμΕΑ από τον χώρο στάθμευσης».

Νέες διαβάσεις θα υπάρξουν σε κάθετους δρόμους προς την οδό Σαππαίων ενώ γενικά υπάρχουν και άλλες αλλαγές με επιπλέον οδικά σήματα πινακίδες σε διάφορα σημεία της πόλης της Καβάλας. Εφαρμόζονται μελέτες της υπηρεσίας στη συνοικία του Βύρωνα κτλ.

Διαβάστε επίσης