«Κάθε τόπος και χορός»

 «Κάθε τόπος και χορός»

To Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις», για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει, στην πόλη μας, στα πλαίσια των Ελευθερίων, το Φεστιβάλ ελληνικών συλλόγων  παραδοσιακών χορών «Κάθε τόπος και χορός», την Παρασκευή  23η Ιουνίου 2017 και ώρα 21.00 μ.μ., στον χώρο του Δημοτικού Πάρκου Φαλήρου (πλησίον του παλιού Κολυμβητηρίου), το οποίο, κάθε χρόνο, σημειώνει εξαιρετική επιτυχία.

Φέτος στη διοργάνωση συμμετέχουν έξι (6) σύλλογοι, των οποίων οι κορυφαίες χορευτικές ομάδες, θα παρουσιάσουν  παραδοσιακούς χορούς με ιδιαίτερο τοπικό ύφος.

Η μοναδική αυτή για την πόλη μας, γεμάτη αυθεντικό ελληνικό παραδοσιακό ηχόχρωμα, παράσταση, περιλαμβάνει φέτος χορούς : από την Κύπρο με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Νόστος» Πισσουρίου Κύπρου, από το Μεσολόγγι με τον Σύλλογο Πανηγυριστών «Ο Αη Συμιός» Μεσολογγίου, από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας με τον Θεσσαλονικιό Σύλλογο Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες», από την Θράκη με τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, από την Δράμα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βώλακα και τέλος χορούς από την Θάσο με το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις».

Είμαστε βέβαιοι, ότι και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός» θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό των Καβαλιωτών αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών της πόλης μας, να παρακολουθήσει μία μοναδική παραδοσιακή γιορτή. να επευφημήσει τους συμμετέχοντες δεξιοτέχνες χορευτές και να χορέψει  μαζί τους.

Διαβάστε επίσης