• 30 Απριλίου 2024,

Καθιερώνονται τα θερινά σχολεία στο ΤΕΙ

 Καθιερώνονται τα θερινά σχολεία στο ΤΕΙ

Με πανηγυρικό τρόπο άρχισε χθες στο ΤΕΙ ΑΜΘ για τρίτη συνεχή χρονιά το θερινό σχολείο με θέμα τα οργανικά – φωτοβολταϊκά συστήματα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΤΕΙ ΑΜΘ σε συνεργασία με σημαντικά πανεπιστήμια κι ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού και ειδικότερα της Γαλλίας. Επικεφαλής του θερινού σχολείου για λογαριασμό του ΤΕΙ ΑΜΘ είναι η Ελένη Αποστολίδου. Το διεθνές θερινό πανεπιστήμιο καθιερώνεται στην Καβάλα με αυτή ή και με άλλες του μορφές.

Το συγκεκριμένο περιλαμβάνει 65 ώρες διδασκαλίας, θα συνεχιστεί έως τις 11 Ιουλίου και το παρακολουθούν είκοσι και πλέον άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές και λιγότεροι καθηγητές. Αρκετοί φθάνουν από το εξωτερικό προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Η γαλλική γλώσσα κυριαρχεί και η Γαλλία είναι παρούσα στο συγκεκριμένο θερινό σχολείο καθώς υπάρχουν δύο Γάλλοι ερευνητές που διδάσκουν. Επίσης διδάσκουν δύο καθηγητές από πανεπιστήμιο της γαλλικής πόλης Λιλ και δύο καθηγητές του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Στο ΤΕΙ μάλλον έχουν αρχίσει οι θερινές διακοπές. Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 28 Ιουνίου και οι σπουδαστές αποχώρησαν. Θα επανέλθουν στο τέλος του καλοκαιριού. Το ΤΕΙ ΑΜΘ προετοιμάζει τις εστίες του προκειμένου να φιλοξενήσει τις αποστολές του φεστιβάλ COSMOPOLIS, ενώ στις εστίες θα φιλοξενηθούν νέοι και νέες που θα έρθουν αυτό το μήνα για μία ακόμη προσομοίωση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης