Κατηγορηματική διάψευση όσων λέγονται για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καβάλα

 Κατηγορηματική διάψευση όσων λέγονται για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καβάλα

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας διέψευσε χθες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πληροφορίες και σενάρια περί έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού τόσο στην πόλη όσο και στο Ν. Καβάλας.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες το πρωί στο πλαίσιο εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Στην εκπομπή συζητούνταν το σχετικό θέμα που όπως είναι γνωστό ανέκυψε στην περιοχή Παλαμά Καρδίτσας. Κάποιοι από τους καλεσμένους της εκπομπής αναφέρθηκαν σε ίδιες περιπτώσεις και σε άλλες περιοχές, αναφέροντας και το Ν. Καβάλας.

Χωρίς όμως να παρουσιάσουν συγκεκριμένα στοιχεία. Η μετάδοση αυτής της πληροφορίας προκάλεσε αναστάτωση στην Καβάλα. Και άμεση διάψευση από πλευράς του Νοσοκομείου. «Είναι παραμύθια. Είναι αδύνατον να έχει συμβεί. Τα διαψεύδω» είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Εν τω μεταξύ χθες ο κ. Κλειτσιώτης υπέγραψε νέες αναστολές εργαζόμενων στο νοσηλευτικό ίδρυμα ενώ μία ακόμη αναστολή φέρεται να υπέγραψε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωνικής «Αλληλεγγύης» του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για εργαζόμενη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που κι αυτή δεν εμβολιάστηκε ενώ ήταν υποχρεωμένη.


Χθες το μεσημέρι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας παρέμενε δύσκολη με 42 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού και 7 ασθενείς σοβαρότερα. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες νωρίς το απόγευμα το Νοσοκομείο έκανε γνωστό ότι σε 122 τεστ κορωνοϊού που έκανε, βρέθηκαν 16 θετικά περιστατικά. Άλλο ρεπορτάζ με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα χθες το πρωί ο κ. Κλειτσιώτης σε εσωτερική σελίδα.

Προβληματισμός στο Νοσοκομείο: Αύξηση ασθενών, μείωση νοσηλευτών

Φανερά προβληματισμένος ήταν το πρωί της Δευτέρας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης. Μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Προβλήματα α) από την αποχώρηση του προσωπικού που δεν εμβολιάστηκε και β) από την αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό. Χθες το πρωί 47 άνθρωποι, οι περισσότεροι από το Νομό Καβάλας, νοσηλεύονταν με κορωνοϊό. Ένας μόνο προέρχονταν από την Δράμα. Οι 41 στην κλινική και 6 στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως είπε ο Ντίνος Κλειτσιώτης το 99% αυτών είναι ανεμβολίαστοι. Επειδή δεν χωρούσαν στην υφιστάμενη κλινική κορωνοϊού, έπρεπε απαραίτητα να λειτουργήσει δεύτερη στο νοσοκομείο. Στον 3ο όροφο του κτιρίου.

Πώς όμως θα γίνει αυτό με την έλλειψη προσωπικού λόγω αποχωρήσεων μη εμβολιασμένων;

Ο κ. Κλειτσιώτης επανέλαβε ότι θα αντικατασταθούν όλοι οι νοσηλευτές που αποχώρησαν αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά και εντός της εβδομάδος. Ήδη έχουν συγκεκριμενοποιηθεί έξι νέοι νοσηλευτές που αναμένονται αλλά δεν επαρκούν. Πρέπει να προσληφθούν και άλλοι μιας και αποχώρησαν περίπου 50! Όλοι μη εμβολιασμένοι.

Ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε ότι η εμβολιαστική διαδικασία έχει μεγάλη σημασία εξηγώντας ότι αν σήμερα κάποιος κλείσει ραντεβού, μπορεί να κάνει ακόμη και αύριο (την επόμενη μέρα) το εμβόλιο. Και αν μάλιστα προτιμά μπορεί να κάνει την επόμενη μέρα (από την ημέρα που θα κλείσει το ραντεβού) ακόμη και το μονοδοσικό εμβόλιο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου σημείωσε ότι πέντε εργαζόμενοι του ιδρύματος που είχαν αποχωρήσει με αναστολή, εμβολιάστηκαν και επιστρέφουν στην εργασία τους. Για τη γενικότερη κατάσταση χθες το πρωί στο νοσηλευτικό ίδρυμα είπε χαρακτηριστικά: «Περνάμε δύσκολες μέρες». Από την άλλη πλευρά ήταν αρκετά αισιόδοξος ότι τα ζητήματα που ανέκυψαν- ειδικά αυτά της έλλειψης προσωπικού – θα αντιμετωπιστούν όσο το δυνατό γρηγορότερα. Με τη συμπαράσταση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης