• 24 Απριλίου 2024,

Κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων Γραμμένου

 Κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων Γραμμένου

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Εμμανουηλίδης. Κλήθηκε να απαντήσει και να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου περί πληροφοριών του για 2000 πρόσφυγες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο Τάκης Εμμανουηλίδης διέψευσε τις δηλώσεις Γραμμένου, μεταφέροντας τα σχόλια του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον οποίο είχε επικοινωνία. Την προηγούμενη μέρα ο Βουλευτής Καβάλας μετέφερε στον Δημήτρη Βίτσα το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Γραμμένου.

Η απάντηση του Τάκη Εμμανουηλίδη στα σενάρια Γραμμένου είναι η εξής : « Έχω να πω ένα πράγμα. Ζητείται σοβαρότητα. Με τις δηλώσεις του ο κ. Γραμμένος δημιουργεί εντυπώσεις που ναρκοθετούν την ειρηνική ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών. Είναι λυπηρό. Πρόκειται για τερατολογικές αναφορές. Με αυτές τις δηλώσεις δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για τη ζωή μιας πόλης. Μίλησα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και μου είπε πως πρόκειται για αθλιότητες. Γιατί την αστειότητα την ξεπεράσαμε. Μετέφερα στον κ. Βίτσα τις δηλώσεις Γραμμένου και το σχόλιό του ήταν το προαναφερθέν. Δεν πρέπει να ενσπείρονται τέτοιες εντυπώσεις στην πόλη. Προς Θεού δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός περί 2000 προσφύγων στο Ασημακοπούλου.

Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω στη λογική των δηλώσεων Γραμμένου». Με την ευκαιρία ο Τάκης Εμμανουηλίδης επιβεβαίωσε ότι στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου ετοιμάζεται ένα ακόμη κτίριο όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες αλλά όπως είπε, οι επιπλέον των σημερινών θα είναι λιγότεροι από 100.

Στο δεύτερο μέρος των δηλώσεων του κ. Εμμανουηλίδη συζητήθηκε το τι καταφέρνει και τι δεν καταφέρνει ο Δήμος Καβάλας στις διεκδικήσεις του στην Αθήνα από την κυβέρνηση. Ο Τάκης Εμμανουηλίδης είπε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές μεταφέρουν τα αιτήματα των δήμων και δεν αποφασίζουν. Οι αποφάσεις συμπλήρωσε, αφορούν στους δήμους και στα υπουργεία. Εμείς είπε, αναδεικνύουμε τα θέματα.

Για την περίπτωση του Δήμου Καβάλας, όπου πραγματικά δεν έχει καταφέρει τίποτα από μια σειρά δίκαιων διεκδικήσεων ο Βουλευτής τόνισε με νόημα. Κάτι δεν γίνεται καλά. Κάτι στραβώνει στη διαδρομή. Συμφώνησε ωστόσο, ότι πολλές φορές και το δημόσιο δεν στέκεται θετικά στα αιτήματα του δήμου Καβάλας. Έφερε ως παράδειγμα την ΕΤΑΔ. Η συμπεριφορά της ΕΤΑΔ είπε ο Τάκης Εμμανουηλίδης, δεν ήταν σωστή. Δεν είναι μονόπλευρη η αιτία που δεν υπάρχει αποτέλεσμα στις διεκδικήσεις του δήμου Καβάλας, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης