• 20 Απριλίου 2024,

Κάτω απο το νερό είναι η θέα …

 Κάτω απο το νερό είναι η θέα …

Και απο τις πλατείες και τα συλλαλητήρια στις παραλίες και κάτω απο το νερό που είναι η θέα, στην διάρκεια τουλάχιστον του καλοκαιριού.

Τα τελευταία χρόνια θα έχετε διαπιστώσει οτι εκτός απο τις selfies φώτο είναι της μόδας και οι φώτο κάτω απο το νερό με ειδικές φωτογραφικές μηχανές αδιάβροχες που πουλάνε μέχρι και τα περίπτερα.

Μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά σου δίνει την δυνατότητα να φωτογραφηθείς σαν δελφίνι.

Είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια όταν επιστρέφουμε απο τις καλοκαιρινές μας διακοπές να έχουμε μαζί μας και τις υποβρύχιες φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει στην διάρκεια τους.

Μάσκα αναπνευστήρα και βουτιά κάτω απο το νερό.

 

Είναι γεγονός οτι η πλατεία σε σχέση με όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προχθές για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχε τον περισσότερο κόσμο.

Απο 3.500 μέχρι 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας για να φωνάξουν οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι ελληνική.

Περίπου 1500 διαδηλωτές απο τους γύρω Νιομούς και 2.500 χιλιάδες απο το Νομό Καβάλας.

Κάπως έτσι γίνεται η καταμέτρηση – διαλογή.

Βέβαια όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν στις κεντρικές πλατείς πόλεων της Βορείου Ελλάδας δεν θέλουν καθόλου μέσα στην ονομασία των Σκοπίων τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που θα ήταν πραγματικά η καλύτερη λύση αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτή.

Η Νέα Δημοκρατία για παράδειγμα που ως κόμμα έχει δεχτεί την σύνθετη ονομασία με τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέσα τάχθηκε υπέρ των συλλαλητηρίων αυτών άσχετα αν αύριο ως κυβέρνηση αναγκαστεί να κάνει κάτι άλλο.

Το θέμα είναι οτι τα συλλαλητήρια που είχανε και μία αντιπολιτευτική διάθεση προς την κυβέρνηση του Τσίπρα έπρεπε να στηριχτούν.

Ολα τα άλλα ήταν ψιλά γράμματα.

Μετά το συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που όντως είχε πολύ κόσμο έδωσα δίκιο σε όλους αυτούς που λένε οτι το 2008, αν δεν κάνω λάθος , για  τον Λιθάνθρακα είχαμε πάνω απο 8.000 ανθρώπους και ήταν όλοι Καβαλιώτες.

Νομίζω οτι συλλαλητήριο σαν τον Λιθάνθρακα δεν θα ξαναδεί εύκολα η πόλη αυτή.

 

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι το μήνυμα το πήρε η κυβέρνηση και θα γίνει αυτό που όλοι πάνω – κάτω περιμένουν.

ΤΙΠΟΤΑ !

Θα κλείσουμε ίσως και λίγο απότομα τις πόρτες της διαπραγμάτευσης και θα πάμε παρακάτω με διάθεση να ξεχάσουμε οτι έχει προηγηθεί.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι το πρώτο άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με την θεμροκρασία να έχει διάθεση να φύγει και πάνω απο τους 30 βαθμούς.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας το κοντέρ έχει γράψει και 35 βαθμούς αλλα εμείς εδώ ακόμα είμαστε δροσερά.

 

Sun Palio το νέο καφέ που έρχεται στο Παληό και θα προσφέρει πρωϊνό με καφέ και στο κατάστημα που απο το πλάϊ διαμορφώνει ένα ειδικό χώρο τον οποίο και θα γεμίσει με τραπεζάκια.

Είναι μία σοβαρή επένδυση με αρκετό χρήμα και ένα μαγαζί που θα κάνει αίσθηση.

Γενικότερα υπάρχει μια διάθεση επένδυσης στο Παληό αφού έχουν γίνει αρκετές νέες επιχειρήσεις ενώ έχουν αλλάξει χέρια και αρκτές απο τις υπάρχουσες οι οποίες είναι και σε φάση ανακαίνισης.

Το Παληό αλλάζει όπως είχε πει πρίν απο αρκετά χρόνια και ο Σημίτης για την Ελλάδα.

 

Καλή εξέλιξη η διακοπή των εργασιών στην παράκαμψη για την κατασκευή του σταθμού διοδίων μετά απο μια παρέμβαση του Δασαρχείου Καβάλας που είχε τελικά την λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί και αφορά όλη την Καβάλα.

Δεν υπάρχουν οι σχετικές άδειες και για να τις βγάλουν θα περάσουν αρκετοί μήνες.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Σήμερα είναι Παρασκευή και είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο που να είστε σίγουροι οτι θα έχει πολλές βουτιές και πολλές παγωμένες μπύρες.

Δεν γίνεται ρε παιδιά καλοκαίρι χωρίς μπύρα κράκου.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης