Κατρούγκαλος: Ο δανεισμός εργαζόμενων δεν αλλάζει το εργασιακό τους καθεστώς.

 Κατρούγκαλος: Ο δανεισμός εργαζόμενων δεν αλλάζει το εργασιακό τους καθεστώς.

Στην Αθήνα έμεινε ο πρόεδρος των εργαζόμενων Νίκος Βογιατζίδης. Μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις και συναντήσεις σήμερα υπάρχει ραντεβού του με τον κ. Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας. Όπως επίσης νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. Χθες οι εργαζόμενοι τη ΒΦΛ έκαναν δυναμική διαμαρτυρία και πορεία στο κέντρο των Αθηνών. Σε αυτήν ήταν παρούσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και ο κ. Στρατούλης. Αντιπροσωπεία των εργαζόμενων έδωσε ψήφισμα στη Βουλή για όλα τα κόμματα.

Στην χθεσινή Τριμερή υπήρξαν κάποια νέα δεδομένα. Ο κ. Κατρούγκαλος είπε με βεβαιότητα ότι αυτό που έκανε η ΒΦΛ είναι παράνομο εννοώντας ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο. Πρόκειται- είπε ο Υπουργός Εργασίας- για σαφή μεταβίβαση εργασιακής σχέσης. Κατόπιν τούτου οι εργαζόμενοι ναι μεν δανείζονται από τη μια εταιρία στην άλλη, όμως αυτός ο δανεισμός δεν πρέπει να αλλάζει το εργασιακό καθεστώς. Ο νόμος προβλέπει επιβολή προστίμων κι υποχρέωση της εταιρίας να επαναφέρει τα δεδομένα των εργασιακών σχέσεων στην προηγούμενη κατάσταση.

Στην Τριμερή χθες ο οικονομικός διευθυντής της ΒΦΛ κ. Καμπούρης δήλωσε ότι οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι είναι πιθανό να απασχοληθούν σε μια νέα επένδυση με νέο αντικείμενο που ετοιμάζει η εταιρία! «Ανακαλέστε τις απολύσεις, αποσύρεται τις μηνύσεις ώστε να γίνει διάλογος» του ζήτησε ο κ. Υπουργός. «Δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω» είπε ο κ. Καμπούρης. Νεότερα από το Υπουργείο Εργασίας για τη ΒΦΛ ίσως υπάρξουν εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης