• 9 Μαΐου 2024,

Καβάλα: Ανήλικο παιδί κατήγγειλε τους γονείς του επειδή αντιδρούν στις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του

 Καβάλα: Ανήλικο παιδί κατήγγειλε τους γονείς του επειδή αντιδρούν στις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του

Φωτογραφία αρχείου

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Τριμελές Καβάλας οι γονείς ανήλικου παιδιού.

Η ποινική διαδικασία προκλήθηκε σε βάρος τους μετά από καταγγελία του παιδιού τους! Έτσι οι δύο γονείς κατηγορούνταν για απλή σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου, απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου. Όλα αυτά φέρονταν να έγιναν στην οικία της οικογένειας τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο λόγος αυτής της επεισοδιακής σχέσης είναι ο εξής (όπως άλλωστε αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη διάρκεια της δίκης): Το ανήλικο παιδί της οικογένειας δήλωσε και συνεχίζει να δηλώνει ξεκάθαρα στους γονείς του ότι έχει ομοφυλοφιλικές επιλογές και προτιμήσεις.

Με αυτήν την αφορμή υπήρξαν εντάσεις στην οικογένεια με αποτέλεσμα το παιδί να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ζούσε και ζει μαζί τους. Όλα αυτά που δεν είναι καθόλου συνηθισμένα, απασχόλησαν αναλυτικά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Όπως φάνηκε το παιδί είχε απευθυνθεί από καιρό στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία, ζητώντας προστασία. Από τις πρώτες καταγγελίες του και μετά αποφασίστηκε άπαντες να επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα ψυχολόγο. Είναι κάτι που συνεχίζεται. Επειδή όπως φαίνεται οι εντάσεις συνεχίζονταν, υπήρξε και η ποινική διαδικασία. Μετά από καταγγελία στην Αστυνομία.

Το δικαστήριο κάλεσε εκτάκτως σε κατάθεση το ανήλικο παιδί (παρακολουθούσε τη δίκη), όπως άλλωστε είχε το δικαίωμα. Η κατάθεση του παιδιού έγινε μετά την απολογία των γονέων του. Το παιδί μεταξύ άλλων κατέθεσε: «Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται.

Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν». Ωστόσο επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας. Στην απολογία της η μητέρα ζήτησε συγνώμη από το παιδί της. Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε…».

Η Εισαγγελική πρόταση ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από πρόκληση σωματικής βλάβης σε απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης. Τελικά για αυτήν την κατηγορία και οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Ζητήθηκε η ενοχή τους για την απειλή, πρόταση που δέχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και στον πατέρα και στην μητέρα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συμβούλεψε τους γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί τους,  να λύνουν τα προβλήματα με διάλογο.


Στη συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας την ίδια μέρα πολλές υποθέσεις αφορούσαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καταδικάστηκε θύμα τροχαίου, οδηγός αυτοκινήτου, επειδή βρέθηκε να οδηγεί αυτοκίνητο υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος παραμένει στο κρεβάτι με κινητικά προβλήματα (εξ αιτίας του περιστατικού). Παρόλα αυτά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή.

Το γεγονός της καταδίκης του, αν και στο τροχαίο τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά μόνο ο ίδιος, προκάλεσε την έκπληξη του συγγενικού του προσώπου που κατέθεσε στην υπόθεση μάρτυρας υπεράσπισης.

Διαβάστε επίσης