Καβάλα : ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΜΕΧΡΙ να ανάψει πράσινο

 Καβάλα : ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΜΕΧΡΙ να ανάψει πράσινο

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Καβάλα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα , Κρήτη και τώρα στην Κομοτηνή. Κάνει ζογκλερικά στο δρόμο. Είναι μια τέχνη του δρόμου λέει εκείνος υποστηρίζοντας πώς όλες αυτές οι μορφές τέχνης που έχουν να κάνουν με πληρωμή στο δρόμο είναι νόμιμες. Και είναι κάτι που στην Κομοτηνή δεν είχε εμφανιστεί.

Είναι ο Γιώργος, ζογκλέρ του δρόμου, φορά το καπέλο του κι επιστρέφει στο σημείο μπροστά από τα φανάρια. «Ο σκοπός μας είναι να βγαίνουμε στο Φανάρι, να παίζουμε το πρωί και να φτιάχνουμε τη μέρα των ανθρώπων που μας βλέπουν. Αν το καταφέρεις, βγάζεις και λεφτά και σίγουρα χαμογελάς» δηλώνει ο ίδιος και σημειώνει «χαμογελάμε συνέχεια. Δεν σταματάμε να χαμογελάμε γιατί τι άλλο να κάνεις;» αναρωτιέται κι αποκαλύπτει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται με τη συγκεκριμένη μορφής τέχνης. Αλλά και από 12 χρονών παιδί γενικότερα με την τέχνη και τα ζογκλερικά.

Μια παράσταση σε 35 δευτερόλεπτα

«Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα.» δηλώνει ο Γιώργος κι εξηγεί ότι στα 35 και 40 δεύτερα που έχει στη διάθεσή του προσπαθεί να βγάζει «συμπυκνωμένα» 25 δύσκολα κόλπα. «Κόλπα που δεν θα τα δεις αλλού κι αυτό με κάνει να νιώθω ικανοποίηση» δηλώνει περήφανος για τη δουλειά του. Στην αρχή ξεκίνησε παίζοντας μόνος του, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε internet, όπου θα μπορούσε να δει άλλους, άρα χρειαζόταν φαντασία και πολύ εξάσκηση για να φέρει σε πέρας ένα νούμερο. «Είμαστε αυτοδίδακτοι, μάθαμε βασικά πράγματα μόνο από άλλους ζογκλέρ, επίσης στο δρόμο, όπως η ευγένεια, η χρήση του καπέλου κ.α. .» εξηγεί περήφανος για την τεχνική που έχει κατακτήσει.

Όσον αφορά στο μήνυμα που ο ίδιος στέλνει; «Να χαμογελάς» λέει χωρίς δεύτερη σκέψη και προσθέτει «Είναι σημαντικό να δείξεις κάτι μικρό σε έναν άγνωστο κι εκείνος να χαμογελάσει και να του έχεις φτιάξει τη μέρα, έτσι χωρίς νόημα, άλλωστε και η θλίψη δεν έχει νόημα.»

Διαβάστε επίσης