Καβάλα: Επιδείνωση του καιρού με χειμωνιάτικη «χροιά» από το βράδυ της Κυριακής

 Καβάλα: Επιδείνωση του καιρού με χειμωνιάτικη «χροιά» από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ της Κυριακής με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού αλλά και την εκδήλωση χιονοπτώσεων στα ορεινά τμήματα.

Πιο αναλυτικά οι πρώτες βροχοπτώσεις δείχνουν να εμφανίζονται σταδιακά από αργά το βράδυ απόψε. Βροχές θα εκδηλώνονται καθ’ ολη την διάρκεια της νύχτας κατά βάση μέτριας έντασης, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν πιο έντονο χαρακτήρα.

Την Δευτέρα κατά τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες θα έχουμε στροφή των ανέμων σε βοριάδες και τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα, ενώ μετά το μεσημέρι θα έχουμε εκ νέου γενίκευση των φαινομένων τα οποία τελικά θα αρχίζουν να εξασθενούν και να αποκτούν οριστικά πιο τοπικό χαρακτήρα το βράδυ.

Παράλληλα από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά από τα 1400μ και άνω για να πέσουν χαμηλότερα μέχρι περίπου και τα 800-900μ προς το βράδυ.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετό κρύο και λίγες νεφώσεις ενώ παγετός θα σημειωθεί σε όλα τα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

https://www.meteokav.gr/

Διαβάστε επίσης