• 29 Μαρτίου 2024,

Καβάλα: Η πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας για όλες τις εποχές του χρόνου (φωτογραφίες)

 Καβάλα: Η πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας για όλες τις εποχές του χρόνου (φωτογραφίες)

Ένα ακόμα αφιέρωμα στην Καβάλα από το newsbeast.gr


Η Καβάλα είναι μια πόλη-εμπειρία για όλες τις εποχές του χρόνου, με υπέροχες παραλίες, ωραίες εξοχές και ενδιαφέροντα πράγματα να δεις και να κάνεις.

Σε απόσταση 153 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, η γραφική πόλη της Μακεδονίας σε κερδίζει αμέσως συνδυάζοντας αρμονικά μοντέρνα κτίρια, παραδοσιακές γειτονιές, μνημεία με ηλικία αιώνων και μοναδική θέα στα μακεδονικά παράλια και το Αιγαίο.

Στο λιμάνι της Καβάλας ο επισκέπτης απολαμβάνει όμορφες εικόνες ατενίζοντας τον θαλασσινό ορίζοντα, σε μια πόλη που έχει να υπερηφανεύεται για σημαντικά αξιοθέατα.

Ανάμεσά τους η Παλιά Πόλη της Καβάλας, στη χερσόνησο της Παναγίας, που ταξιδεύει στο χρόνο με την νοσταλγική αύρα και ατμόσφαιρά της.

Στα όσα θα δει κανείς εδώ ο Ιερός Ναός της Παναγίας που χρονολογείται από τον 15ο αι., η ακρόπολη, κάστρο, το τζαμί, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή και το Ιμαρέτ, ένα εντυπωσιακό μνημείο του 19ου αιώνα, το οποίο χτίστηκε με σκοπό να αποτελέσει μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο- οικοτροφείο και πτωχοκομείο.

Από τα πιο αξιόλογα μουσεία της πόλης το Μουσείο Καπνού, ενώ σημείο αναφοράς για την πόλη και το μεσαιωνικό Υδραγωγείο με μέγιστο ύψος 25 μ. και μήκος 270 μ., το οποίο στην ουσία λειτουργεί ως το «σύνορο» της Παλιάς με τη σύγχρονη πόλη της Καβάλας.

Έξω από την πόλη βρίσκεται το πολύ γνωστό αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, καθώς και πολυσύχναστες παραλίες όπως οι Αμμόλοφοι, η Τόσκα και η Ψάθα.

Διαβάστε επίσης