• 6 Μαΐου 2024,

Καβάλα και Σέρρες θα έχουν τις περισσότερες ομάδες στον όμιλο – Ποιες ομάδες θα βρεθούν στο δρόμο του ΑΟΚ την επόμενη σεζόν

 Καβάλα και Σέρρες θα έχουν τις περισσότερες ομάδες στον όμιλο –  Ποιες ομάδες θα βρεθούν στο δρόμο του ΑΟΚ την επόμενη σεζόν

Σιγά- σιγά «μαζεύεται» ο χάρτης του 1ου ομίλου για τη σεζόν 2018-2019. Απομένουν κάποιες εκκρεμότητες στο νομό Σερρών, στο νομό Δράμας και στην ΕΠΣ Θράκης.

Οι ομάδες που έχουν τσεκάρει την παρουσία τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Γ` Εθνική(1ος όμιλος) είναι οι ακόλουθες:

Από το Νομό Καβάλας εκτός του ΑΟΚ θα συμμετέχουν ο Αετός Ορφανού που παρέμεινε στην κατηγορία, ο Νέστος Χρυσούπολης  που επίσης παρέμεινε στην κατηγορία και ο Κεραυνός Πέρνης που είναι ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Καβάλας και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στη Γ` Εθνική.

Από το νομό Ξάνθης παρέμειναν στην κατηγορία ο Αρης Αβάτου, ο Ορφέας Ξάνθης και έρχεται από το τοπικό η Ασπίδα Ξάνθης μια ομάδα που έχει τη δική της ιστορία στην παλιά Δ` Εθνική αλλά και στο Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.

Απο το νομό Σερρών παρέμεινε η Ελπίδα Σκουτάρεως ενώ ο Απόλλων Παραλιμνίου τελικά δεν κατάφερε να ανέβει μέσω των μπαράζ στη Β` Εθνική, οπότε παραμένει στον 1ο όμιλο της Γ` Εθνικής.    Ο Πανσερραϊκός έχει ελάχιστες ελπίδες παραμονής στη Β` Εθνική και κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει και αυτός στη Γ` τη σεζόν 2018-2019.

Από το νομό Σερρών ανεβαίνει στη Γ` Εθνική ο Εθνικός Σιδηροκάστρου. Επιστρέφει αφού είχε αγωνιστεί πριν περίπου 5 χρόνια.

Στο νομό Δράμας όπου υποβιβάστηκε ο Μ. Α Ξηροποτάμου, θα ανέβει μια ομάδα ανάμεσα σε ΑΕ Καλαμπακίου και Πανδραμαϊκό. Αν τα καταφέρει η ΑΕ Καλαμπακίου που πρόσφατα έπαιξε με τον ΑΟΚ στο Κύπελλο θα είναι για πρώτη φορά ενώ παλαιότερα είχε παίξει στη Δ` Εθνική(Εθνική Ερασιτεχνική).

Στη Θράκη οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη Γ` Εθνική μετά και την 7η αγωνιστική των πλέι οφ είναι τρεις. Ο ΠΑΟ Κοσμίου που έχει 33 βαθμούς,  η Ελπίδα Σαππών που έχει 30 βαθμούς και ο Μ. Α Ιάσμου που έχει 29 βαθμούς.  Στο νομό Έβρου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι ο πρωταθλητής και επιστρέφει στη θέση της ΑΕ Διδυμοτείχου που υποβιβάστηκε.

Σημειώνουμε ότι υποβιβάστηκαν η Δόξα Προσκυνητών και η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου.

Οπότε ας το μαζέψουμε.

Νομός Καβάλας: ΑΟΚ, Αετός Ορφανού, Νέστος Χρυσούπολης, Κεραυνός Πέρνης.

Νομός Ξάνθης: Αρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης

Νομός Δράμας: ΑΕ Καλαμπακίου η Πανδραμαϊκός

Θράκη:  ΠΑΟ Κοσμίου η Ελπίδα Σαππών η Μ. Α Ιάσμου

Νομός Σερρών: Απόλλωνας Παραλιμνίου, Ελπίδα Σκουτάρεως,  Εθνικός Σιδηροκάστρου και μάλλον Πανσερραϊκός.

Νομός Έβρου: Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Συνολικά ο Νομός Καβάλας θα έχει 4 ομάδες όπως κατά πάσα πιθανότητα και ο νομός Σερρών.  Ο Νομός Ξάνθης θα έχει 3 ομάδες ενώ Θράκη, Εβρος και Δράμα από μια ομάδα. Όλα αυτά βάση αυτών που ισχύουν μέχρι τώρα και χωρίς να γνωρίζουμε αν θα υπάρχουν αλλαγές στη δομή των κατηγοριών.

 

Διαβάστε επίσης