Καβάλα: Πληθώρα παραβάσεων στην εστίαση για αποδείξεις και αδήλωτη εργασία

 Καβάλα: Πληθώρα παραβάσεων στην εστίαση για αποδείξεις και αδήλωτη εργασία

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αττική και Καβάλα για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στην Καβάλα,

  • σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, η μη έκδοση 5 αποδείξεων λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και 3 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση 17 αποδείξεων λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 22 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε αναψυκτήριο, η μη έκδοση 14 αποδείξεων λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε καντίνα, η μη έκδοση 16 αποδείξεων λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής (26-6-2022), πλησίον του οικισμού Παραδείσου Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 26-6-2022 το πρωί, στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας ένας αλλοδαπός, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, ενώ όπως διαπιστώθηκε, στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης