Καβάλα: Ταινίες μικρού μήκους από μαθητέςΦεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους οργανώνει το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα απ’ την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Αύριο Πέμπτη, στον κινηματογράφο «Όσκαρ», από τις 10 το πρωί θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους που παρήγαγαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του προγράμματος με θέμα την κοινωνική ενσωμάτωση και τη συνύπαρξη στην Ευρώπη του μέλλοντος. Το Φεστιβάλ πλαισιώνει η Ορχήστρα Μπουζουκιών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα συνεργάζονται το Ίδρυμα Biennale delle Arti e delle Scienze del Mediterraneo (Bimed) από την Ιταλία, ως συντονιστής, το Πανεπιστήμιο Pegaso της Ιταλίας, το Liceo Classico Torquato Tasso από την Ιταλία, το Agrupamento de Escolas Navegador Rodrigues Soromenho από την Πορτογαλία, το Colegiul National Nicolae Titulescu από τη Ρουμανία και το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας από την Ελλάδα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν έχουν στη διάθεσή τους δύο εργαλεία που δημιουργήθηκαν ειδικά για το πρόγραμμα:

α) την πλατφόρμα Cyrano, η οποία φέρνει σε επαφή τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από τέσσερις χώρες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνομιλούν χρησιμοποιώντας τη μητρική τους γλώσσα, καθώς διαθέτει αυτόματο μεταφραστή και β) την πλατφόρμα Staffetta, εργαλείο που προωθεί τη δημιουργική γραφή, μέσω του οποίου οι μαθητές θα αφηγηθούν μια δική τους ιστορία με θέμα την κοινωνική ενσωμάτωση και τη συνύπαρξη στην Ευρώπη του μέλλοντος. Η ιστορία αυτή θα κυκλοφορήσει τόσο σε ηλεκτρονική, όσο και σε έντυπη μορφή, όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί.

Πηγή : ΕΡΤ

eXTReMe Tracker