Και τώρα …. Φθινόπωρο

 Και τώρα …. Φθινόπωρο

Ημερολογιακά τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2016 φτάνει στο τέλος του αφού απο την Τετάρτη και μετά αρχίζουμε σε πρώτη φάση να σκεφτόμαστε Φθινοπωρινά.

Αν και ο καιρός θα είναι καλός σίγουρα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη για να μην σας πω όλο τον Σεπτέμβρη απο την Τετάρτη και μετά , μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επιστρέψουν και οι τελευταίοι εκδρομείς.

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας που για την Καβάλα θα περάσει με αρκετούς Βούλγαρους΄, ως συνήθως αλλά και πολλούς Τούρκους λόγω μπαϊραμιού και απανωτών ρεπό που δίνει ο Ερντογάν για να χαλαρώσει λίγο τους πολίτες του οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της απόπειρας ανατροπής του και όλων των συνεπειών που προκάλεσε αυτή η επιχείρηση.

Οι Τούρκοι περάσανε τα πιο δύσκολα απο την επομένη της απόπειρας του πραξικοπήματος παρά το βράδι της δράσης.

Κατά τα άλλα πάμε καλά οργανωνόμαστε όσο μπορούμε γιατί έρχεται το τέλος του μήνα και πλησιάζει εκτός των άλλων και η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που έχουμε γράψει και άλλες φορές οτι είναι ο χειρότερος φόρος που έφεραν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και μάλλον θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.

Απο χθές Δευτέρας έχει ξεκινήσει η ανάρτηση του φόρου στο taxisnet.

Τα μεταξωτά και να φυσάει στα εργοστάσια και στα σκουπίδια πλάϊ.

Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό αγαπητοί μου αναγνώστες όπως και τόσα άλλα.

Πάντως και στην Καβάλα αλλά και κυρίως στα γύρω παραθεριστικά μέρη

η εικόνα έχει αλλάξει αφού οι εκατοντάδες για να μην γράψω χιλιάδες Βούλγαροι έχουν αρχίσει και αυτοί να υποχωρούν.

Θα πάρουν κάποιες ανάσες ξεκούρασης στην πατρίδα τους και μετά θα πάρουν πάλι την μεγάλη κατηφόρα με τις τζιπάρες τους για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Οι Βούλγαροι και κυρίως οι Βούλγαροι που έχουν φράγκα για φάγωμα έρχονται στην Καβάλα καθόλη την διάρκεια του χρόνου και οχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βρέθηκε στην κορυφή του Ταϋγέτου στην θέση ΠΟΡΤΕΣ ο σκελετός του καθηγητή Λιαντίνη απο την Λακωνία που το 1998 είχε εξαφανισθεί στα βουνά του Ταϋγέτου με σκοπό να βάλει τέλος στην ζωή του.

Είχε αφήσει ένα σημείωμα στην μάνα του απο την οποία ζητούσε να ενημερώσει για το σημείο που θα άφηνε την τελευταία του πνοή μετά απο 7 χρόνια απο την εξαφάνιση του.

Ο Λιαντίνης που είχε σοβαρό ψυχολογικά προβλήματα όταν εξαφανίστηκε ήταν 54 ετών.

Απο το πολύ “ψάξιμο” πήγε αυτός ο άνθρωπος.

Για τον λόγο αυτό έχουν δίκιο όσοι λένε οτι δεν πρέπει να την ψάχνουμε και πολύ και οτι όσο την ψάχνουμε τόσο μπλέκουμε.

Ο καθηγητής που έτσι και αλλιώς είχε τάσεις εσωτερικής αναζήτησης και λόγω της ιδιότητας του τα έχασε , γύρισε η βίδα και φαμρακώθηκε στην πιο ψηλή κορυφή του Ταϋγέτου.

Στην γειτονική Ιταλία απο τον φονικό σεισμό ο λογαριασμός των νεκρών έχει ανέβει στους 281 και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει.

Μεταξύ αυτών τουρίστες μικρά παιδιά αλλα και ανυποψίαστοι Ιταλοί πολίτες.

Ο σεισμός που ήταν ισχυρός χτύπησε την κεντρική Ιταλία και στην κυριολεξία ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά!

Απο την μια τα σωστικά συνεργεία σκάβουν και απο την άλλη τα γραφεία κηδειών φάβουν.

Ούτε τους ανθρώπους που βρέθηκαν  του τουριστικού σκάφους που βρέθηκαν ξαφνικά στην θάλασσα δεν βοήθησε ο 77χρονος οδηγός του ταχύπλοου το οποίο λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εμβολίσει.

Του φωνάζανε , σύμφωνα με μαρτυρίες , να τους πετάξει σωσίβια και αυτός το μόνο που είχε στο νού ήταν να την κοπανήσει απο το σημείο της σύγκρουσης.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι συνεχώς εναντίον του και για τον λόγο αυτό ο περιορισμός κατ οίκον έγινε προφυλάκιση.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα Τρίτη που ο μήνας έχει 30.

΄Να είστε καλά να περνάτε καλά και θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

Σίγουρα έρχονται τα καλύτερα και σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Οχι οτι θα γίνουμε παράδεισος αλλά θέλουμε να πιστεύουμε οτι τουλάχιστον τα πιο δύσκολα τα έχουμε α΄φήσει πίσω μας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης