Κεφάλαιο χειρουργικές μάσκες – Ανάρτηση του Γιατρού Αλέξη Πολίτη

 Κεφάλαιο χειρουργικές μάσκες –  Ανάρτηση του Γιατρού Αλέξη Πολίτη

Κεφάλαιο χειρουργικές μάσκες:

δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσο οι απλές χειρουργικές μάσκες προστατεύουν από τον νέο κορονοϊό. Ωστόσο μια χειρουργική μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία περισσότερο από το καθόλου – και αυτό αξίζει να γνωρίζουμε, έστω και ως έσχατη λύση προστασίας.

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (και του ΕΟΔΥ) λένε ότι μάσκες φορούν όσοι νοσούν ή έχουν ύποπτα συμπτώματα, όσοι φροντίζουν νοσούντες, επισκέπτονται δομές υγείας και οι υγειονομικοί.

πολλά κράτη τροποποίησαν τελευταία αυτή την οδηγία. Στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα διανέμονται μάσκες προσώπου σε κάθε νοικοκυριό. Η Αυστρία διέταξε ότι όλοι πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου στα σούπερ μάρκετ και πιο πρόσφατα, η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία όρισαν υποχρεωτική τη μάσκα σε χώρους όπου υπάρχει επαφή με το κοινό.

η χειρουργική μάσκα δεν είναι πανάκεια. Μη γνώση ή πλημμελής γνώση της ορθής τοποθέτησης, χρήσης και αφαίρεσης αυτής μπορεί να οδηγήσει σε νόσο ή/και διασπορά του ιού.

➡️ Πειθαρχούμε, ακούμε και τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αν αυτές τροποποιηθούν λόγω συνθηκών, εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε.

#dralexispolitis #pnevmonologos #kavala

Διαβάστε επίσης