• 17 Μαΐου 2024,

Κεντρικός αμυντικός και τερματοφύλακας στην ατζέντα

 Κεντρικός αμυντικός και τερματοφύλακας στην ατζέντα

Ο  ΑΟΚ μετά τις πέντε μεταγραφές που έχει κάνει συνεχίζει σε μεταγραφικό επίπεδο και είναι σίγουρο ότι θα φτάσουν  σε διψήφιο αριθμό  οι προσθήκες στο ρόστερ.

Γίνονται επαφές με παίκτες που αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας αλλά και με τερματοφύλακες όπου δεν αποκλείουμε την επιστροφή του Μάνου Αποστολίδη.

Το ρόστερ αυτή τη στιγμή αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές ενώ σίγουρα θα γίνει μια μεταγραφή και στα πλάγια της επίθεσης.

Η δεύτερη επιστροφή του Βασίλη Γαβριηλίδη στον ΑΟΚ 

Ο Βασίλης Γαβριηλίδης επιστρέφει για δεύτερη φορά στο ρόστερ του ΑΟΚ. Η πρώτη ήταν την περίοδο 2014-2015.

Προερχόταν από 6 μήνες σπουδαίους μήνες στον Ορφέα Ελευθερούπολης και πριν στην Ζάκυνθο.   Στον Ορφέα είχε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να παραμείνει η ομάδα στη Γ` Εθνική, εκείνη την περίοδο(προπονητές ο Μ. Χρυσοστομίδης και  ο Δ. Μαγκαφίνης) .

Στη συνέχεια έπαιξε σε περίπου 25 ματς με τον ΑΟΚ στη Γ` Εθνική, έχοντας αρχικά προπονητή τον Γιάννη Ισπυρλίδη και στη συνέχεια τον Κώστα Ανυφαντάκη.

Η καλή του χρονιά τον οδήγησε σε μεταγραφή στην ομάδα του Πανθρακικού που τη χρονιά 2015-2016 αγωνιζόταν στη Σουπερ Λιγκ. Ο Γαβριηλίδης έπαιξε σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος και παρέμεινε στην Κομοτηνή και την επόμενη χρονιά του υποβιβασμού στη Β` Εθνική. Αγωνίστηκε σε 11 ματς αλλά ο Πανθρακικός αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Γαβριηλίδης να μετακομίσει στο γειτονικό Πανσερραϊκό. Από τον Πανσερραϊκό(15 συμμετοχές στη Β` Εθνική)  το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στο Αίγιο για τον Παναιγιάλειο. Είχε τη σεζόν που μας πέρασε 24 συμμετοχές και πέτυχε 2 γκολ.

Ο 25χρονος Καβαλιώτης μέσος που πριν απ` όλα αυτά είχε παίξει στον ΑΟΚ του Περιφερειακού πρωταθλήματος μετά τον άδικο υποβιβασμό από τη Σουπερ Λιγκ, επιστρέφει και πάλι στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Επιστροφές είχαμε και άλλες στο παρελθόν.

Ο Κώστας Βακιρτζής που τώρα θα είναι συνεργάτης του Δερμιτζάκη στον πάγκο του ΑΟΚ, είχε πάρει μεταγραφή στον Αρη Θεσσαλονίκης το 1998 και αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος την πρώτη χρονιά, αφού στάθηκε άτυχος με σοβαρό τραυματισμό. Επέστρεψε στον ΑΟΚ το 2000 με προπονητή τον Νίκο Γκουλή αλλά στη Β` Εθνική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αγωνίστηκε μια τριετία στον ΑΟΚ στην Α` Εθνική με 27 γκολ σε 76 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλές ομάδες(Πανηλειακό, Εθνικό, Δόξα Δράμας, ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακό Λευκωσίας, Αθηναϊκό, Εθνικό Αστέρα, Διγενή Μόρφου, Ενωση Θράκη) και επέστρεψε στον ΑΟΚ το 2006 στη Γ` Εθνική όπου σε 15 αγώνες πέτυχε 8 γκολ.

Ο Θεοφύλακτος Νικολαϊδης είχε πάρει μεταγραφή από τον ΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό το 1995.

Αγωνίστηκε εκτός του Παναθηναϊκού και στον Απόλλων, την Παναχαϊκή, τα Γιάννινα πριν επιστρέψει στον ΑΟΚ το 2004 στη Γ` Εθνική όπου η ομάδα είχε αρχικά στον πάγκο τους Δανιήλ- Ιωσηφίδη και μετά τους Ανθουλάκη- Τσιρονίδη.

Πρόσφατο παράδειγμα και ο Σάββας Τουμανίδης που ήρθε στον ΑΟΚ προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ  την εποχή του Γιάννη Ταουσιάνη και αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο πριν πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2017 για το Μακεδονικό. Επιστρέφει στην Καβάλα και στον  μετά από 1 χρόνο.

Πολλά χρόνια πριν δυο μεγάλες χαρακτηριστικές επιστροφές ήταν του Παύλου Κοψαχείλη και του Κώστα Λιόλιου.  Ο Παύλος είχε φύγει από τον Ηρακλή Καβάλας για τον Παναθηναϊκό ενώ επέστρεψε στην Καβάλα για τον ΑΟΚ το 1969 στην Α` Εθνική, όταν είχε προηγηθεί η ένωση των τριών σωματείων το 1965. Ο Κώστας είχε φύγει από τον ΑΟΚ για τον Ολυμπιακό το 1974 ενώ μετά τον Πειραιά μετακόμισε στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ. Επέστρεψε το 1978-1979 για να κρεμάσει τα παπούτσια του στον ΑΟΚ.   Ο Στάθης Τριανταφυλλίδης είχε φύγει για τον ΠΑΟΚ από τον ΑΟΚ το 1981 και επέστρεψε στον ΑΟΚ αφού αγωνίστηκε και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Επίσης επέστρεψε στον ΑΟΚ και ο Στέλιος Κατρακυλάκης μετά την Αυστρία και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς όπου είχε προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ.     Ακόμη υπάρχουν και άλλα παραδείγματα παικτών που έφυγαν από τον ΑΟΚ έπαιξαν σε άλλες ομάδες και γύρισαν πίσω: Καρασαββίδης(ΑΟΚ, Κόρινθος, ΑΟΚ), Σπανίδης, Φιλιππίδης, Σφακιανάκης Γ,  Αντωνιάδης κτλ.

Διαβάστε επίσης