Κέντρο Σχολικής Μελέτης στη συνοικία του Βύρωνα «Παιδική Φωλιά»

 Κέντρο Σχολικής Μελέτης στη συνοικία του Βύρωνα  «Παιδική Φωλιά»

Στην «Παιδική Φωλιά» οργανώνουμε καθημερινά τμήματα μελέτης, αποκλειστικά για μαθητές Δημοτικού, με σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία τους στα μαθήματα της επόμενης μέρας συμπεριλαμβανομένων των σχολικών υποχρεώσεων στις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά), ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεμονωμένων μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή.  Στα τμήματα που λειτουργούν, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου παιδαγωγού, εφαρμόζονται σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι μελέτης, οργανωμένες σε ατομικό ή ομαδικό πλαίσιο.

Βασικό μας μέλημα είναι τα παιδιά να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, να μάθουν να οργανώνουν το διάβασμά τους μόνοι τους, να αναπτύξουν δεξιότητες μελέτης και φυσικά να αγαπήσουν το σχολείο και τη μάθηση. Κατά τη διάρκεια της μελέτης τους δεν είμαστε απλώς παρατηρητές, αλλά βρισκόμαστε δίπλα τους ώστε να τους καθοδηγούμε στη σωστή οργάνωση του χρόνου μελέτης των σχολικών μαθημάτων ενώ συγχρόνως είμαστε εκεί για να λύσουμε απορίες που προκύπτουν στη νέα ύλη αλλά και στηνδιδαχθείσα. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργούμε συνεχώς ασκήσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε μαθητή με στόχο να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο χρόνος μελέτης είναι δομημένος έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κάθε τάξης. Ωστόσο, σημαντικός παράγοντας αποτελεί ο ίδιος ο μαθητής! Συνεπώς, εάν κάποιος μαθητής δεν έχει ολοκληρώσει την μελέτη του μέσα σε αυτό τον χρόνο, θα παραμείνει στο κέντρο μας, μέχρι την ολοκλήρωση των μαθημάτων του. Αντίστοιχα, εάν κάποιος μαθητής έχει ολοκληρώσει την μελέτη του πριν από αυτό τον χρόνο, θα είναι ευκαιρία για επιπλέον επανάληψη με σκοπό την καλύτερη εμπέδωση της ύλης.

Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα με το πέρας της σχολικής μελέτης  να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που λειτουργούν συμπληρωματικά στη σχολική ύλη εξελίσσοντας ταυτόχρονα τις νοητικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες.

Το ωράριο μελέτης μας πραγματοποιείται καθημερινά από τις 13:00 έως τις 20:30 ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές, να επιλέξει ο καθένας ξεχωριστά το ωράριο που προτιμάει να μελετήσει τα μαθήματά του, σύμφωνα και με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η δυνατότητα κατανάλωσης φαγητού εφόσον αυτό παρέχεται κατάλληλα συσκευασμένο από τους γονείς.

Θα χαρούμε πολύ να σας ξεναγήσουμε στο χώρο μας, στην οδό Θράκης 38 (Καβάλα). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 6984588107.

Υπεύθυνη Κέντρου Σχολικής Μελέτης

Ευτυχία Βλαστού,

Εκπαιδευτικός, Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ειδική Αγωγή

Διαβάστε επίσης