• 19 Μαΐου 2024,

Κι άλλα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω κορωνοϊού

 Κι άλλα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω κορωνοϊού

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το πρωί με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης οι διορθώσεις επί του σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας για το 2021.

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής αφού ήταν σε γενικές γραμμές απλό. Στο σχέδιο του προϋπολογισμού έγιναν διορθώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Παρατηρητηρίου, του υπερκείμενου φορέα που ελέγχει προ της έγκρισης του τον κάθε προϋπολογισμό οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποδεικνύεται μία ακόμη φορά ότι ο προϋπολογισμός του 2021 δεν επηρεάζεται από την γνωστή εκκρεμότητα στα ανταποδοτικά τέλη του 2021.

Αυτή η εκκρεμότητα συνεχίζεται αλλά ο προϋπολογισμός φαίνεται ότι θα ψηφιστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, το οποίο για αυτόν τον λόγο θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη το απόγευμα. Θα είναι ειδική συνεδρίαση μόνο με αυτό το θέμα.

Στο μεταξύ ο Δήμος Καβάλας εισπράττει κι άλλα χρήματα από το κράτος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού ή να αντιμετωπίσει τη μείωση των εσόδων του για τον ίδιο λόγο. Το Υπουργείο των Εσωτερικών του στέλνει ποσό 619.000 ευρώ! Είναι η 4η φορά που ο Δήμος Καβάλας ενισχύεται για αυτόν τον λόγο. Στο… δρόμο για την Καβάλα και το Δήμο Καβάλας είναι ένα ακόμη ποσό, πάλι λόγω κορωνοϊού. Ποσό των 75.000 ευρώ, πάλι από το Υπουργείο των Εσωτερικών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας δεν φαίνεται ότι θα συνεδριάσει πάλι εντός του έτους. Αν χρειαστεί την προσεχή Τρίτη και μετά την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, θα γίνει κι άλλη για να παρθούν επείγουσες (αν υπάρχουν και χρειάζονται) αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης