• 20 Απριλίου 2024,

Κι άλλες τουριστικές επενδύσεις στη Θάσο

 Κι άλλες τουριστικές επενδύσεις στη Θάσο

Αν και στην τοπική επικαιρότητα και ειδησιογραφία άλλα είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν (άσχετα αν εκτός από τα μέσα ενημέρωσης αυτά απασχολούν και τους πολίτες), οι ειδήσεις τουριστικών επενδύσεων μέσω αδειών της Πολεοδομίας συνεχίζονται. Σχεδόν κάθε μέρα. Γράψαμε χθες για νέα μικρή- μικρομεσαία μονάδα στη Σκάλα Ραχωνίου.

Η Πολεοδομία ενέκρινε δύο ακόμη παρόμοιου περιεχομένου οικοδομικές άδειες. Η πρώτη φορά επέκταση του ξενοδοχείου της εταιρίας Κοθάλη στον Ποτό κι η δεύτερη μια καινούργια μονάδα επίσης στον Ποτό. Το ξενοδοχείο της εταιρίας Κοθάλη θα κατασκευάσει τρεις πισίνες και σουίτες σε οικόπεδο (λωρίδα γης από το δρόμο ως την παραλία) δίπλα από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του. Στον Ποτό δόθηκε άδεια και για να κατασκευαστεί συγκρότημα 7 ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και πισίνας. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι επενδύσεις θα προσπαθήσουν να ολοκληρωθούν πριν την επόμενη τουριστική περίοδο ώστε να λειτουργήσουν το αργότερο εντός του Θέρους του 2020.

Όλα αυτά τα καλά νέα δυναμώνουν και την απασχόληση τόσο στη Θάσο όσο και στο χερσαίο τμήμα του Νομού. Για την κατασκευή δωματίων- διαμερισμάτων – ξενοδοχείων θα εργαστούν οικοδόμοι κτλ. Κι όταν οι νέες μονάδες ολοκληρωθούν, σε αυτές πάλι δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Πλέον όχι για έναν ή δύο μήνες αλλά για περισσότερο αφού και στη Θάσο, με τη βοήθεια του καλού καιρού, η τουριστική περίοδος μεγάλωσε και φθάνει σχεδόν ως τον Οκτώβρη.

Διαβάστε επίσης