Κι άλλη τουριστική επένδυση καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας

 Κι άλλη τουριστική επένδυση καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας

Μικρή προσέλευση στη χθεσινή πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών διατηρητέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο. Στόχος του φορέα και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού είναι να δημιουργηθεί σύλλογος ή ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών. Στη χθεσινή συνάντηση ανταποκρίθηκαν κυρίως ιδιοκτήτες διατηρητέων και λιγότερο καπναποθηκών.

Πριν τη συζήτηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι μία ακόμη επένδυση στην πόλη καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας. Μνημόνευσε το έργο μετατροπής της πρώην Εμπορικής Τράπεζας σε ξενοδοχείο. Εκεί, είπε ο κ. Δέμπας, αποκαλύφθηκαν τοιχοποιίες. Η διαχείριση των οποίων έχει μελετηθεί από τον επενδυτή αλλά αυτή η μελέτη αργεί να εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία. Θυμίζουμε ότι πολύ περισσότερες τοιχοποιίες αποκαλύφθηκαν στο σπίτι του Στρατηγού, όπου τουριστική επένδυση «πάγωσε» για τα καλά.

Η χθεσινή συνάντηση αν και δεν είχε ανταπόκριση, θα έχει συνέχεια. Προηγήθηκε στο τέλος Ιουνίου η γνωστή ημερίδα για την αξιοποίηση των καπναποθηκών. Τώρα η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων κ Ιστορίας Καπνού διευρύνεται για να περιλάβει και τα διατηρητέα κτίσματα.

 

Διαβάστε επίσης