• 4 Μαΐου 2024,

Κινητικότητα για τον πλωτό γερανό

 Κινητικότητα για τον πλωτό γερανό

Κινητικότητα παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, σχετικά με την πολύμηνη εκκρεμότητα της απομάκρυνσης από την Ακτή της Ραψάνης του μισοβυθισμένου γερανού. Φαίνεται ότι τα γραφειοκρατικά έχουνε τελειώσει, απομένει μόνο μία άδεια που είναι εύκολο να δοθεί και θα δοθεί από το Λιμεναρχείο Καβάλας. Υπάρχει δε συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο ιδιώτης που θ΄ απομακρύνει τον πλωτό γερανό, να έρθει στην Καβάλα, την Δευτέρα 24 Οκτώβρη, την ίδια μέρα να εξασφαλίσει την προβλεπόμενη τελική άδεια από το λιμεναρχείο, να εργασθεί στο μισοβυθισμένο γερανό, προκειμένου να τον προετοιμάσει για να τον απομακρύνει. Το σενάριο της επιθεώρησης προβλέπει τεχνικές εργασίες, συντήρησης του πλωτού γερανού, ώστε με ρυμουλκό να απομακρυνθεί από την Ακτή της Ραψάνης και να οδηγηθεί σε ένα άλλο σημείο, όπου θα διαλυθεί και θα διατεθεί για παλιοσίδερα.

Ο ιδιώτης που πάντα συνεργάζεται με τον ΟΛΚ για τη συγκεκριμένη εργασία, υπολογίζει ότι από τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη που θα έρθει στην Καβάλα και θ΄ αρχίσει εργασίες στο μισοβυθισμένο γερανό, θα χρειασθεί να δουλέψει μία περίπου εβδομάδα μέχρι το ρυμουλκό να το τραβήξει σε άλλη παραλιακή ακτή, όπου θα γίνει η αποσυναρμολόγησή του.

Όλα αυτά είναι ένα σχέδιο, πολύ πιθανό να υλοποιηθεί, καθώς εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ότι έτσι θα γίνουν. Σχεδόν από την αρχή του έτους ο ΟΛΚ προσπαθεί ν΄ απαλλαγεί από το συγκεκριμένο πρόβλημα, τα γραφειοκρατικά όμως προβλήματα καθυστέρησαν πολύ την ουσία της υπόθεσης. Ας ευχηθούμε κι ας ελπίσουμε το σχέδιο  που έχει προετοιμασθεί να υλοποιηθεί κατά γράμμα κι έτσι τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη ο πλωτός γερανός να μην υπάρχει πια στη συγκεκριμένη δυτική πλευρά της Ακτής Ραψάνη.

 

 

Διαβάστε επίσης