Κλίμα συναίνεσης στην τελετή ορκωμοσίας νέου δημάρχου- νέου δημοτικού συμβουλίου

 Κλίμα συναίνεσης στην τελετή ορκωμοσίας νέου δημάρχου- νέου δημοτικού συμβουλίου

Η παράδοση αυτών των στιγμών τηρήθηκε και χθες. Με το παραπάνω. Η τελετή ορκωμοσίας των νέων δημοτικών «αρχόντων» του Δήμου Καβάλας έγινε σε κλίμα συναίνεσης- συνεργασιών και  μετριοπάθειας. Ήταν μια γιορτή για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μια διαδικασία όπου τονίστηκαν τα προτερήματα τόσο των ανθρώπων όσο και της περιοχής. Όλου του Δήμου Καβάλας.

Η επιλογή του χώρου αποδείχθηκε άριστη. Μπροστά στο βαπτιστήριο της Λυδίας υπήρξε και δροσιά και άπλετος χώρος για τους πολλούς παρόντες. Αν και το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο νέος Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού και η απερχόμενη Δήμητρα Τσανάκα.

Στην ομιλία της φάνηκε ικανοποιημένη και από την 5ετη εμπειρία και από το έργο που έγινε επί των ημερών της. Η ομιλία του Θόδωρου Μουριάδη, που όπως παραδέχθηκε είχε τρακ, άρχισε από τα θέματα του πρώην Δήμου Φιλίππων. Μνημόνευσε ακόμη και τα τοπικά συμβούλια ενώ πριν μιλήσει για τις συνεργασίες αναφέρθηκε σε όλους τους Δημάρχους από τον Αθανασιάδη μέχρι σήμερα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε σχετικά σύντομα με την υπογραφή του σχειτκού πρακτικού.

Είχε προηγηθεί σύντομος χαιρετισμός και του Μητροπολίτη Στέφανου. Την τελετή παρακολούθησαν οι βουλευτές Λαζαρίδης, Ελευθεριάδου. Αρκετοί πρώην βουλευτές (Μορφίδης, Τιμοσίδης, Εμμανουηλίδης, Παπουτσής, Δημοσθενόπουλος κτλ). Πολλοί εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και απλός κόσμος. Ξεχώρισαν οι συγγενείς των νέων δημοτικών «αρχόντων». Αρκετοί από όσους ορκίστηκαν χθες προσήλθαν με τους γονείς τους, τα παιδιά τους, τους ή τις συζύγους τους.

*Λόγω απουσίας τους από την Καβάλα δεν ορκίστηκαν οι σύμβουλοι Ξανθόπουλος και Τελίδης. Θα ορκιστούν με την επιστροφή τους.

Διαβάστε επίσης