• 20 Απριλίου 2024,

Κοινή πίεση για την Πολεοδομία από δύο Επιμελητήρια

 Κοινή πίεση για την Πολεοδομία από δύο Επιμελητήρια

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καβάλα. Βρέθηκαν μαζί στο κτίριο του επιμελητηρίου η διοίκηση του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου της Καβάλας. Δεν ήταν συνάντηση γνωριμίας,  ήταν μια προκαταρκτική συζήτηση προκειμένου οι δύο πλευρές να έχουν στενή συνεργασία. Συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν σύντομά προκειμένου αυτή τη φορά να παρθούν αποφάσεις για κοινές δράσεις.

Είναι βέβαιο ότι η πρώτη κοινή πίεση θα ασκηθεί μετά τις εκλογές στο μεγάλο πρόβλημα της έκδοσης πολεοδομικών αδειών. Τα ΤΕΕ ΑΜ την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε σε μια κάποια συμφωνία με την δήμαρχο. Μετά τις εκλογές λοιπόν τα δύο Επιμελητήρια θα επιδιώξουν, θα πιέσουν ώστε η συμφωνία αυτή να τηρηθεί. Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας είναι ήδη γνωστό ότι οι όροι δόμησης για τις πολεοδομικές άδειες της Θάσου θα ορίζονται από την πολεοδομία της του Δήμου Καβάλας.

Η ίδια πολεοδομία θα ενισχυθεί με προσωπικό μέσω προγραμματικής σύμβασης. Τα Επιμελητήρια  εκτιμούν ότι η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι ισχυρή, θα υπάρξει θεωρούν αποτέλεσμα.  Στη συζήτηση την Τετάρτη το απόγευμα κυριάρχησε το θέμα των πολεοδομικών αδειών. Ο Μάρκος Δέμπας είπε ότι υπάρχουν στην Θάσο 70 επενδυτές που περιμένουν προκειμένου να εκδώσουν άδεια πολεοδομίας, έχουν προτάσεις εγκεκριμένες από το ΕΣΠΑ που πρέπει να υλοποιήσουν.

Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την δήμαρχο. Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που είναι θέματα της αγοράς, ταυτόχρονα και θέματα των πολιτικών μηχανικών του τεχνικού κλάδου γενικότερα.

Διαβάστε επίσης