Κοντά είμαστε …

 Κοντά είμαστε …

Τέλος τα StreetParty και τα πάρτυ του ταραμά αφού γιορτάσαμε με όλη την λαμπρότητα που απαιτεί η μέρα την Καθαρά Δευτέρα και μπουκάραμε στην Σαρακοστή που είναι μια περίοδος λιτότητας , περισυλλογής και νηστείας.

Όλο το τριήμερο που πέρασε ήταν αρκετά ζωηρό με αρκετές δραστηριότητες για όλα τα γούστα στις οποίες συμμετείχαν αρκετοί Καβαλιώτες.

Όπως είχε παροτρύνει η σελίδα στο φύλλο του Σαββάτου να το ζήσουμε νομίζω οτι ακριβώς αυτό κάναμε.

Το Ζήσαμε !

Ο καιρός ήταν άψογος αν σκεφτεί κανείς οτι σε άλλες περιοχές της χώρας είχαμε εκτός απο κρύο και φαινόμενα.

Εμείς σε γενικές γραμμές δεν είχαμε τίποτα.

Ούτε κρύο , ούτε φαινόμενα και μπορέσαμε και τον χαρταετό μας να πετάξουμε αλλά και τον ταραμά μας να φάμε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Όλο το τριήμερο ο καιρός ήταν καλός.

Απο το Σάββατο της Αλφαβητοπαρέλασης που γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέχρι την Καθαρά Δευτέρα της λαγάνας.

Μπράβο στο Δήμο Καβάλας για το πρώτο KavalaStreetParty που έγινε στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα στους πεζόδρομους των οδών Φιλελλήνων και Ερμού.

Τρείς πολύ δυνατοί djs που στην κυριολεξία απογείωσαν με τις επιλογές τους, τους  παρευρισκομένους και κάνανε την μεγάλη διαφορά αυτό το τριήμερο αφού για πρώτη φορά είχαμε την διοργάνωση ενός τέτοιου πάρτυ απο την πλευρά του Δήμου και συγκεκριμένα της Δημωφέλεια.

Έχω την εντύπωση οτι απο εδώ και στο εξής πάντα η Αλφαβητοπαρέλαση θα γίνεται Σάββατο , όπως άλλωστε είχε ξεκινήσει , αλλά το μεσημέρι στο κλείσιμο της αγοράς και εν συνεχεία την σκυτάλη θα παίρνουν τα StreetParty.

 

Πολύς κόσμος το πρωί της Καθαράς Δευτέρας και στην Καλαμίτσα όπου για άλλη μια χρονιά οι Καβαλιώτεςπιάσανε το φίδι “ με άφθονο κρασί και παραδοσιακούς νηστίσιμους μεζέδες ενώ για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού προτιμήθηκε η αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας που λόγω των ισχυρών ανέμων τους απογείωσε όλους.

Ηταν μάλιστα τόσοι πολλοί που είχαμε και διάφορα ατυχήματα με τα γνωστά μπλεξίματα των σπάγκων που συνήθως είχανε άσχμη κατάληξη.

 

Πάρα πολύς κόσμος όμως το μεσημέρι της Κυριακής και στην Ξάνθη για την μεγάλη παρέλαση που έγινε και αυτή υπό άριστες καιρικές συνθήκες.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η οργάνωση του Δήμου και των Πολιτιστικών Συλλόγων που έχουν απλοποιήσει αρκετά τα πράγματα, έχουν μειώσει τα ποσοστά ταλαιπωρίας κυρίως για τους επισκέπτες και σου δίνανε την εντύπωση οτι ο  καθένας ήξερε τι να κάνει και όλα λειτουργούσανε ρολόϊ.

Απο την στιγμή που ξεκίνησε η παρέλαση μέχρι που τελείωσε και βγήκανε τα απορριμματοφόρα στους δρόμους όλα λειτουργούσανε άψογα.

Η παρέλαση τελείωσε στις 4:30 και στις 5:30 δεν υπήρχε ούτε ένα κομφετί στο δρόμο.

Μπράβο στον Δήμο της Ξάνθης , μπράβο στους διοργανωτές , μπράβο στους πολιτιστικούς συλλόγους της Ξάνθης που έχουν την ευθύνη για τα περισσότερα γκρουπ και μπράβο στον κόσμο που συμμετέχει ενεργά σε όλη αυτή την όμορφη διαδικασία.

Ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που δεν υπήρχε μαγαζί στην Ξάνθη που δεν δούλεψε, απο φούρνο και σουβλατζίδικο μέχρι περίπτερο.

Στο Ζαχαροπλαστείο δε του ΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ σου δινόταν την εντύπωση οτι ήσουν μέσα σε τράπεζα την ημέρα πληρωμής των συντάξεων.

Πάρα πολύς κόσμος και όλοι στην ουρά για να φτάσουν στο γκισέ προκειμένου να επιλέξουν τα προϊόντα τους ή να πληρώσουν.

Μπράβο στο προσωπικό του Ζαχαροπλαστείου που παρά τον συνωστισμό και την βαβούρα που υπήρχε στο εσωτερικό του καταστήματος εξυπηρετούσαμε με χαμόγελο και υπομονή όλους τους πελάτες και ήταν πρόθυμοι να λύσουν κάθε παρεξήγηση που πήγαινε να δημιουργηθεί.

Δεν υπήρχε υποψία εκνευρισμού και όλοι κάνανε την δουλειά τους όπως έπρεπε.

 

Η σημερινή μας πάντως φώτο μας δείχνει οτι μπορούμε πλέον απο τώρα να αρχίσουμε να κάνουμε και άλλες σκέψεις εκτός απο Πασχαλινές.

Είμαστε κοντά και σε μια άλλη εποχή που ταιριάζει περισσότερη στη χώρα αυτή.

 

Πάντως η εβδομάδα που ξεκίνησε σύμφωνα  με την ΕΜΥ θα είναι αρκετά υγρή με ασθενείς βέβαια βροχές μέχρι και το Σάββατο.

Τον ήλιο αν το δούμε θα τον δούμε το μεσημέρι της Κυριακής.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης