• 17 Μαΐου 2024,

Κόντρα Λαζαρίδη- Δράκου στο ραδιόφωνο της Πρωινής

 Κόντρα Λαζαρίδη- Δράκου στο ραδιόφωνο της Πρωινής

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος και η Στέλλα Παπαδοπούλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη, μίλησαν χθες το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ. Από τη συζήτηση προέκυψε η πρόθεση της κ. Παπαδοπούλου να παραιτηθεί από τη θέση της γενικής γραμματέως στη ΝΟΔΕ, καθώς και η διαφωνία – αντιπαράθεση που εκ νέου δημιουργείται μεταξύ των κ.κ. Λαζαρίδη και Δράκου.

Αφορμή για τη διαφωνία Λαζαρίδη – Δράκου στάθηκε όχι μόνο η υποψηφιότητα της Στέλλας Παπαδοπούλου με το συνδυασμό Τοψίδη, αλλά και όσα προηγήθηκαν σε συνάντηση του κ. Λαζαρίδη στους Φιλίππους με πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργηθεί εκ νέου ο Δήμος Φιλίππων.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης εξήγησε ότι ήθελε να ακούσει την άποψη που έχουν οι πολίτες των Κρηνίδων, ωστόσο ύστερα από παρέμβαση του Μπάμπη Δράκου η συνάντηση Λαζαρίδη με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων μετατράπηκε σε συνάντηση με τους πολίτες της περιοχής. Σχετικά με το θέμα ο κ. Λαζαρίδης τόνισε:

«Αντιλήφθηκαν ότι κάτι υπάρχει στην περιοχή. Είπα ωστόσο ότι οι μικροί δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα την περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων αλλά γνωρίζω ότι η δήμαρχος έχει ανοιχτή την πόρτα της».

Πιο αιχμηρές και με τελικό αποδέκτη τον Μπάμπη Δράκο ήταν οι δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη για την υποψηφιότητα της Στέλλας Παπαδοπούλου. Ειδικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε: «Καθένας πρέπει να κάνει ότι του υπαγορεύει η συνείδησή του αλλά και να μην φέρνει σε δύσκολη θέση το κόμμα από το οποίο προέρχεται. Αν ήμουν στη θέση της κ. Παπαδοπούλου πρώτα θα παραιτούμουν. Πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψη του κατά τα άλλα λαλίστατου προέδρου της ΝΟΔΕ. Αυτός πρέπει να απαντήσει. Δεν θέλω να πιστέψω κάποιους που μου λένε ότι δημοσίως υποστηρίζει τον κ. Μέτιο, αλλά παρασκηνιακά ψάχνει υποψήφιους για το συνδυασμό Τοψίδη. Ο κ. Δράκος οφείλει να τοποθετηθεί».

Σχετικά με την πρωτοβουλία Λαζαρίδη να συναντήσει πολίτες του πρώην Δήμου Φιλίππων, ο Μπάμπης Δράκος δήλωσε ότι ματαίωσε το ραντεβού του υποψήφιου βουλευτή με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων, έπειτα από σχετική απόφαση της δημάρχου και της ομάδας της. αυτός, είπε με νόημα ο κ. Δράκος, το συνέχισε. Ο κ. Λαζαρίδης δεν μπορεί να επεμβαίνει στην προεκλογική δραστηριότητα της κ. Τσανάκα, τόνισε ο κ. Δράκος.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα της Στέλλας Παπαδοπούλου Μπάμπης Δράκος σημείωσε: «Για το θέμα έκανα ότι έπρεπε». Ο κ. Δράκος άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει απόφαση αναστολής της κομματικής ιδιότητας για τη γενική γραμματέα της ΝΟΔΕ, ενώ για τον Μακάριο Λαζαρίδη παρατήρησε: «Πρέπει να σταματήσει να προτρέχει. Πρέπει να σταματήσει να το παίζει χαλίφης στο νομό Καβάλας».

Η Στέλλα Παπαδοπούλου δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι ο κ. Δράκος δεν έχει καμία σχέση με την υποψηφιότητά της στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη. Μάλιστα διευκρίνισε ότι ο κ. Δράκος την απέτρεψε. Δήλωσε ότι η παραίτησή της βρίσκεται στη διάθεσή τους, αν και πάμπολλα στελέχη έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα Μέτιου. Έφερε ως παράδειγμα την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Δράμας στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη χωρίς να υπάρχουν κομματικές συνέπειες.

Η Στέλλα Παπαδοπούλου κατέληξε: «Αποφάσισα να είμαι υποψήφια με τον κ. Τοψίδη σκεπτόμενη το συμφέρον του τόπου. Τελικά θα συνεννοηθώ με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ για το τι θα γίνει».

 

Διαβάστε επίσης