• 19 Απριλίου 2024,

Κοπή πίτας και απολογισμός δράσεων για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης (φωτογραφίες)

 Κοπή πίτας και απολογισμός δράσεων για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης (φωτογραφίες)

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης έκοψε την βασιλόπιτά του στην έδρα του στο όμορφο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Εγνατίας 14, στην παλιά πόλη.

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε παρουσία περιφερειακού συμβούλου, του γενικού γραμματέα και  αντιδημάρχων του Δήμου Παγγαίου αλλά και πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου. Αφού ο εφημέριος της ενορίας ο πατέρας Παναγιώτης ευλόγησε τη βασιλόπιτα , αυτή μοιράστηκε  στους παρευρισκόμενους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παπαευαγγέλου Βασίλειος, μετά τις ευχές για το νέο χρόνο αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που ο Σύλλογος πραγματοποίησε μέσα στο 2022. Και πιο συγκεκριμένα είπε τα εξής. Καλώς ήρθατε στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας. Σας εύχομαι το φως της γέννησης του θείου βρέφους να φωτίζει το 2023. Χρόνια πολλά, καλά, ευλογημένα. Καλή χρονιά σε όλους σας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης μετά από τρείς σεζόν που έμεινε άπραγος, λόγω των Lock down αλλά και του φόβου που συνέτρεχε τον κόσμο, άρχισε σιγά σιγά με αφετηρία τον Οκτώβριο του 2021 να επαναδραστηριοποιείται .

Έτσι με τη βοήθεια του Δήμου Παγγαίου, τα πενιχρά οικονομικά του, αλλά και με τη δυνατή θέληση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου επαναλειτούργησε το μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων του.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να πραγματοποιήσει το 2022, χωρίς τυμπανοκρουσίες τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Θεατρική παράσταση ‘’ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ‘’ που ανέβασε η εφηβική θεατρική ομάδα ‘’ ΠΑΡΕ(Ν)ΘΕΣΗ με έργο και σκηνοθεσία της Βάγιας Παπαποστόλου στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης.

2. Ετήσια χορευτική Εκδήλωση των Παιδικών Τμημάτων με τη διδασκαλία της Κατερίνας Βασιλείου στις 22 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Αγ. Ελευθερίου.

3. Τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων με δάσκαλο το Δημήτρη Φωτογράφο οργάνωσαν πενθήμερη εκδρομή στις 25 Ιουλίου στη Λακωνία και συμμετείχαν στις γιορτές απελευθέρωσης της πόλης της Μονεμβασιάς.

4. Στις 29 Ιουλίου συμμετείχε με τα τμήματα σκακιού στη Λευκή Νύχτα της Ελευθερούπολης.

5. Τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων στις 28 Αυγούστου έδωσαν χορευτική παράσταση στο ετήσιο πανηγύρι στην Καμήλα Σερρών προς τιμή του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.

6. Στις 11 Σεπτεμβρίου συνδιοργάνωσε με το Δήμο Παγγαίου και τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο το ‘’Πράβι’’ τη μουσικοχορευτική παράσταση ‘’ Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται ‘’ αφιέρωμα στην Μικρασιατική καταστροφή με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από αυτή.

7. Στις 17 Οκτωβρίου την παρουσίαση του βιβλίου του Πάρη Μηλίτση ‘’ ΑΡΑΠΙΑΝ ΤΣΑΡΣΙ ‘’στο καφέ ‘’Γοργίας’’.

8. Στις 30 Οκτωβρίου συμμετείχε χορευτικά στη ‘’Γιορτή Κάστανου ‘’ στο Παλαιοχώρι.

9. Στις 21 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης την εκδήλωση ‘’ ΧΩΜΑ ΤΕΜΟΝ ‘’ αφιέρωμα στη  Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με συντελεστές την Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου, τον Ρωμανίδη Ιωάννη φιλόλογο – ομιλητή, τους Τσάνινο Άκη, Ναλμπάντη Βασίλη και Μπατάκογλου Μίλτο ποντιακή Λύρα, το Γιώργο Δημαρίδη τραγούδι και τους Χατζημιχαηλίδη Κώστα, Προβατίδη Ανέστη και Χατζηλιάδη Δήμο χορευτές του Πυρρίχιου. Και αφηγητή το Βεργόπουλο Βασίλη.

10. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις του ‘’Χριστουγεννιάτικου Όνειρου’’

α. Στις 22 και 29 Δεκεμβρίου με παιχνίδια σκακιού στο κλειστό χώρο του πρώην οικοτροφείου θηλαίων.

β.  Στις 29 Δεκεμβρίου στον ίδιο Χώρο η Παραδοσιακή χορωδία με Χοράρχη τον Ιωαννίδη Χρυσοβαλάντη έδωσε συναυλία με παραδοσιακά κάλαντα από δέκα περιοχές της πατρίδας μας.

γ.  στις 29 Δεκεμβρίου η Παραδοσιακή χορωδία τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα στις αρχές του τόπου.

δ.  Στις 30 Δεκεμβρίου τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσιάστηκαν και χόρεψαν στην Πατινάδα που οργάνωσε η Κοινωφελής του Δήμου Παγγαίου.

ε. Στις 30 Δεκεμβρίου η Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου  περιόδευσε στις γειτονιές της Πόλης με το τρενάκι τραγουδώντας Παραδοσιακά Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Θα ήθελα να προσθέσω μία έκκληση να στελεχώσετε και να δυναμώσετε περεταίρω το τμήμα της χορωδίας και τα τμήματα τα χορευτικά. Να σημειώσω εδώ ότι δεν θέλουμε καλλίφωνους και καλούς χορευτές, τους θέλουμε βέβαια και αυτούς. Αλλά θέλουμε κυρίως φίλους που να θέλουν να τραγουδήσουν και να χορέψουν.

Επί τη ευκαιρία σας ενημερώνουμε για την Αποκριάτικη Παράσταση των παιδικών χορευτικών τμημάτων το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης. Και την Θεατρική Παράσταση του Εφηβικού Θεατρικού τμήματος στις 23 και 24 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης