Κώστας Λαζαρίδης: « Ο ΓΣΕ με το ρόστερ που είχε θα πρωταγωνιστούσε και στη Γ` Εθνική»

 Κώστας Λαζαρίδης: « Ο ΓΣΕ με το ρόστερ που είχε θα πρωταγωνιστούσε και στη Γ` Εθνική»

Για την άνοδο στο ΓΣΕ στη Γ` Εθνική, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο Κώστας Λαζαρίδης. Ο 18χρονος καλαθοσφαιριστής μίλησε για τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά στο συγκρότημα της Ελευθερούπολης.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Ηταν έκπληξη που η ομάδα τερμάτισε αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο;

Απάντηση: Κοιτάξτε το καλοκαίρι έγινε μια πολύ καλή προετοιμασία ενώ η ομάδα έκανε κάποιες μεταγραφές που έκαναν τη διαφορά βλέποντας και το επίπεδο του πρωταθλήματος. Σε όλα τα παιχνίδια δώσαμε τον καλύτερο μας ευατό και καταφέραμε να ανέβουμε στη Γ` Εθνική αλλά και να πάρουμε το κύπελλο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η ποιότητα του ρόστερ που διαθέταμε αλλά και το πόσο θέλαμε να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι.

Με το ρόστερ αυτό που είχαμε φέτος θα μπορούσαμε να πρωταγωνιστήσουμε και πέρσι στη Γ` Εθνική, όπου υποβιβαστήκαμε. Το ίδιο πιστεύω και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ερώτηση: Λειτούργησε η ομάδα σαν μια οικογένεια;

Απάντηση:  Το κλίμα από την αρχή ήταν πολύ καλό. Όλα τα παιδιά έχουν πολύ καλό χαρακτήρα. Αυτό λειτούργησε θετικά μέσα στην ομάδα.

Ερώτηση: Υπήρχε κάποιο άγχος στο φάιναλ φορ με Λεύκιππο στην αρχή και με Δημοκρίτειο στη συνέχεια στον τελικό;

Απάντηση:  Δεν είχαμε ποτέ άγχος. Μπαίναμε σε κάθε παιχνίδι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας.   Κοιτούσαμε ξεχωριστά το κάθε ματς μέχρι που φτάσαμε στον τελικό.   Το Κύπελλο ήταν ένας από τους στόχους μας, καταφέραμε να τον εκπληρώσουμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Ερώτηση: Υπήρχε στην ομάδα ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών που λειτούργησε μια χαρά, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα.

Απάντηση: Οι έμπειροι παίκτες  βοηθούσαν τους νεαρούς όπως είμαι και εγώ σε όλα τα επίπεδα.   Ο ΓΣΕ έχει πολλά νέα παιδιά που σίγουρα πήραν πολλές παραστάσεις από τη φετινή περίοδο.

Ερώτηση: Γενικά πως ήταν το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ;

Απάντηση: Ηταν λίγο… περίεργο.   Σίγουρα και φάνηκε αυτό οι ομάδες δεν είχαν το αγωνιστικό επίπεδο του ΓΣΕ.

Ηταν μάλλον παράσταση για ένα ρόλο.

Ερώτηση: Πόσο βοήθησε ο κόσμος στη φετινή σας προσπάθεια;

Απάντηση: Ο κόσμος σε κάθε παιχνίδι έδινε το παρόν του και πριν φτάσουμε στο φάιναλ φορ.  Το αποκορύφωμα ήταν στον ημιτελικό του φάιναλ φορ με τον Λεύκιππο αλλά και στον τελικό στην Ξάνθη με το Δημοκρίτειο. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε.

 Ερώτηση: Ηταν μια χρονιά βελτίωσης για σένα;

Απάντηση: Νομίζω πως βελτιώθηκα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό είχε να κάνει και με το χρόνο συμμετοχής που πήρα. Θα δουλέψω όλο το καλοκαίρι σε ατομικό επίπεδο και θα προσπαθήσω να είμαι ακόμη καλύτερος τη νέα σεζόν, που θα είναι και περισσότερο δύσκολο το πρωτάθλημα.

Ερώτηση: Δικαιώνεσαι για την επιλογή σου, να πάρεις μεταγραφή στο ΓΣΕ πριν 2 χρόνια;

Απάντηση: Πιστεύω πως ναι.   Ποτέ δε το μετάνιωσα. Το ήθελα από την πρώτη στιγμή.

Ερώτηση: Η γνώμη σου για τον προπονητή  Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο Βασίλη Μουλάκη;

Απάντηση:  Είναι ένας πολύ καλός προπονητής που με πιστεύει πολύ. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να το δικαιώσω.

Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που έχει στηρίξει σε μεγάλο βαθμό το ΓΣΕ. Θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ, όπως και τον Κώστα Απαζίδη για τη στήριξη σε όλου μας. Επίσης όλη η διοίκηση ήταν πολύ κοντά μας, δεν έχουμε παράπονα.

Ερώτηση: Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το ΓΣΕ σαν τη νέα δύναμη στο Καβαλιώτικο Μπάσκετ μετά τους υποβιβασμούς όλων των άλλων ομάδων από τις Εθνικές κατηγορίες;

Απάντηση:  Εμείς έχουμε μια καλή ομάδα και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής. Δε σκεφτόμαστε τίποτα άλλο.    Πιστεύω ότι αν μείνει ο βασικός κορμός θα πάμε πολύ καλά έχοντας ήδη ομοιογένεια σαν σύνολο.

Διαβάστε επίσης