Κώστας Μαυρόπουλος: Ο «αθόρυβος» πρωταθλητής του ΟΚΑΚ από το Ελαιοχώρι

 Κώστας Μαυρόπουλος: Ο «αθόρυβος» πρωταθλητής του ΟΚΑΚ από το Ελαιοχώρι

Μαθητής Τρίτης Λυκείου στη Νέα Πέραμο, ο Κώστας Μαυρόπουλος.

Από το 2018 ασχολείται συστηματικά με το Κλασσικό Αθλητισμό. Ανήκει στον ΟΚΑΚ και έχει προπονητή τον Θανάση Κωνσταντινίδη. Προπονείται στην Ελευθερούπολη, στην Καβάλα αλλά και στο Ελαιοχώρι.

Είναι ένα πραγματικό ταλέντο, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα ανέβηκε στο βάθρο στο «Δημοκρίτειο» αγώνα της Ξάνθης. Μιλώντας για το συγκεκριμένο αγώνα τόνισε: «Περίμενα ένα μετάλλιο.

Ήταν μέσα στα σχέδια μου. Γνώριζα ότι φαβορί θα ήταν ένας αθλητής από την Αθήνα.  Προσπάθησα και για την 1η θέση, τελικά ήρθε το ασημένιο μετάλλιο. Προετοιμάστηκα κατάλληλα και αυτός ο αγώνας ήταν περισσότερο για να έχω αγωνιστικό ρυθμό.

Τώρα στις 17 Δεκεμβρίου θα συμμετέχω σε έναν αγώνα στη Δράμα. Είναι αγώνας 10 χιλιομέτρων. Ουσιαστικά είναι ένας αγώνας προετοιμασίας και αυτός». Ο Κώστας έλαβε μέρος και στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που έγινε στα Τρίκαλα.

Μιλώντας για τη συμμετοχή είπε χαρακτηριστικά: «Έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου. Τερμάτισα στην 10η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ. Αυτός ήταν και ο στόχος μου». Για το ανοιχτό στίβο και τους στόχους που έχει για φέτος τόνισε: «Κύριος στόχος είναι τα σχολικά πρωταθλήματα τον Απρίλιο.

Να διακριθώ εκεί. Να μπω στα μετάλλια στα 1500 μέτρα. Φυσικά έχουμε πάλι για φέτος τα διασυλλογικά και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όπου θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον ΟΚΑΚ».

Αναφέρθηκε και στις μεγαλύτερες του  επιτυχίες  του έως τώρα: «Στη Β` Γυμνασίου είχα κερδίσει ένα Πανελλήνιο και το καλοκαίρι που μας πέρασε βγήκα 5ος στο Πανελλήνιο Κ18 που έγινε στην Πάτρα. Ήταν δύσκολος ο αγώνας στην Πάτρα γιατί είχα να συναγωνιστώ με τους καλύτερους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα στην κατηγορία. Η 5η θέση για μένα ήταν σίγουρα κάτι το πολύ θετικό». 

Παράλληλα με τον κλασσικό αθλητισμό ο Κώστας Μαυρόπουλος σκέφτεται και τις σπουδές του: «Θέλω να περάσω στα ΤΕΦΑΑ. Είναι κάτι το οποίο ταιριάζει με τον κλασσικό αθλητισμό που κάνω τώρα».

Η γνώμη του για τον ΟΚΑΚ, σύλλογο στον οποίο ανήκει: «Απαρτίζεται από σπουδαία μέλη. Η φιλοσοφία του πάνω στον κλασσικό αθλητισμό, είναι πολύ σωστή. Έχει επιτυχίες σαν σύλλογος. Νομίζω ότι έχει παρόν και μέλλον. Έχει βγάλει μεγάλους αθλητές και αθλήτριες. Θεωρώ ότι θα συνεχίσει την παράδοση».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει κάποιους που είναι δίπλα του, σε αυτή τη διαδρομή: «Θέλω να ευχαριστήσω αρχικά τον προπονητή μου, Θανάση Κωνσταντινίδη και την πρόεδρο του συλλόγου κ. Κατερίνα Δράκου. Με βοηθάνε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Φυσικά δίπλα μου είναι και η οικογένεια μου».

Διαβάστε επίσης