Κώστας Παπαποστόλου: «Από το Γενάρη και μετά, θα προλάβουμε το τρένο της παραμονής»

 Κώστας Παπαποστόλου: «Από το Γενάρη και μετά, θα προλάβουμε το τρένο της παραμονής»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ Κώστας Παπαποστόλου ο οποίος αυτή την εποχή ίσως και να είναι στην πιο άβολη θέση αφού δέχεται -παρά τις πολύ καλές του εμφανίσεις- πολλά γκολ σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Ο Κώστας επίσης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προτίμησε να μείνει στον ΑΟΚ, παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερ: Πόσο δύσκολο είναι για ένα τερματοφύλακα να ξέρει ότι κάθε Κυριακή θα έχει ένα πολύ δύσκολο απόγευμα;

Απ: Εντάξει σίγουρα είναι πολύ δύσκολο για κάθε τερματοφύλακα. Να δέχεσαι πολλά γκολ, δεν είναι ότι καλύτερο. Είναι όμως μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ομάδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι όμως κάτι που το ήξερα.

Ήξερα ότι πριν από κάθε αγώνα, θα είναι έτσι η κατάσταση. Δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Δίνω το καλύτερο που μπορώ σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε σιγά-σιγά να φτιάξουνε τα πράγματα.

Ερ: Σε κανονική κατάσταση ένας τερματοφύλακας δίνει οδηγίες, καθοδηγεί την άμυνα και τους παίκτες. Τώρα μπορεί να συμβεί σε παιδιά τα οποία πρώτη φορά παίζουν ποδόσφαιρο σε τέτοιο επίπεδο;

Απ: Ναι δίνω οδηγίες  που βέβαια εννοείται ότι είναι πιο απλές. Δεν μπορείς να δώσεις εξειδικευμένες οδηγίες για το πώς θα κινηθούν  αυτά τα παιδιά. Φυσικά περισσότερο είναι στην άμυνα αυτές οι οδηγίες. Πάντα σε συνεργασία με τον προπονητή και κάποια πράγματα που γίνονται στην προπόνηση.

Είναι λογικά αυτά τα παιδιά να μην έχουν την εμπειρία πάνω στο άθλημα οπότε πρέπει να τα διευκολύνουμε. Επομένως όσο πιο απλά μεταφέρονται οι οδηγίες κυρίως από τον προπονητή και από μένα για να μπορέσομε να γλυτώσουμε κάτι.

Ερ: Το συναίσθημα της απογοήτευσης υπάρχει σε κάποια στιγμή όταν ξεφεύγει το σκορ;

Απ: Σίγουρα υπάρχει. Σε κανέναν τερματοφύλακα δεν αρέσει να δέχεται τόσα πολλά γκολ. Ήμουν προετοιμασμένος ψυχολογικά, ήξερα ότι θα πήγαιναν έτσι τα ματς. Ήξερα ότι θα προσπαθήσω να βγω λίγο κερδισμένος  αφού γίνονται τόσες πολλές φάσεις και πρέπει να  βγουν κάποιες.

Ερ: Πάντως έκανες και μεγάλη υπομονή αφού θα μπορούσες να πας σε μια άλλη ομάδα όμως εσύ περίμενες τον ΑΟΚ σε μια δύσκολη εποχή.

Απ: Το είχα πει από την αρχή στους ανθρώπους της ομάδας, ότι ήθελα να μείνω στον ΑΟΚ. Να περιμένω μέχρι τέλος τις εξελίξεις και να δω τι θα γίνει. Πίστεψα πολύ τους ανθρώπους της νέας διοίκησης. Υπάρχει και το συναισθηματικό δέσιμο. Από μικρό παιδί είμαι στον ΑΟΚ. Δεν έχω πάει σε άλλη ομάδα.

Ερ: Θεωρείς ότι υπάρχουν ελπίδες παραμονής για τον ΑΟΚ, όταν το Γενάρη παρουσιάσει μια άλλη ομάδα;

Απ: Πιστεύω ότι θα προλάβουμε το τρένο της παραμονής. Φαίνεται ότι θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση, απ` όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν τον οργανισμό. Δε θα πω άνετα, αλλά θεωρώ ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία.

Θα το παλέψουμε και θα το πετύχουμε.

Ερ: Είστε τώρα μια νεανική παρέα απ` ότι καταλαβαίνουμε και υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα σας.

Απ: Κοιτάξτε τα παιδιά είναι αθλητές. Υπάρχουν οι αξίες, οι αρχές. Ο αθλητισμός είναι ενιαίος. Με τα παιδιά μιλάμε, το ξέρουν αυτοί, το ξέρουμε και εμείς. Δεν υπάρχουν νεύρα για το αποτέλεσμα. Είμαστε μια παρέα και μπράβο σε όλα τα παιδιά γιατί είναι μεγάλος ο αγώνας που κάνουν.

Το να έρχεσαι από ένα διαφορετικό άθλημα και ξαφνικά να ξυπνάς, να πηγαίνεις αποστολές, να μπαίνεις σε μια διαδικασία την οποία δεν έχεις συνηθίσει, δεν είναι καθόλου εύκολο. Μπράβο στα παιδιά που δέχτηκαν να το κάνουν.

Ερ: Ο κόσμος πάντως σας χειροκρότησε με τη Ξάνθη, ήταν κάτι το συγκινητικό. Είναι μια ηθική ικανοποίηση για όλους εσάς.

Απ: Φυσικά στο ματς με την Ξάνθη, χαρήκαμε όλοι με την παρουσία του κόσμου. Είδαμε ότι υπάρχει στήριξη σε μια δύσκολη στιγμή της ομάδας. Είναι σίγουρα για τον κόσμο να βλέπει την ομάδα του να δέχεται τόσα πολλά γκολ. Να ξέρει εκ των προτέρων ότι θα υπάρχει η ήττα με σκορ καθόλου τιμητικά.

Απλά καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν γινόταν διαφορετικά. Καταλαβαίνουν τη δύσκολη φάση που περνάει ο ΑΟΚ. Εγώ από την πλευρά μου κάνω υπομονή λόγω της αγάπης μου για τον ΑΟΚ.  Σίγουρα είναι εντελώς διαφορετικά όταν είσαι σε μια ομάδα που έχει ολοκληρωμένο ρόστερ. Εκεί υπάρχει ο συναγωνισμός, κάνεις μεγάλη προσπάθεια.

Ερ: Οι αντίπαλοι παίκτες σας σέβονται;

Απ: Υπάρχει ένας σεβασμός και αυτό το καταλαβαίνουμε. Πάνω απ` όλα να μη χτυπήσουμε. Να μην έχουμε απώλειες. Δε θέλουν να επιβαρυνθούμε και αυτοί. Σε γενικές γραμμές και στα τρία ματς που παίξαμε, υπήρξε ο σεβασμός. Ότι και να κάνεις δεν μπορεί μια ομάδα να παίζει πασούλες 90 λεπτά.

Πιστεύω  ότι μας σεβάστηκαν. Δεν εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να βάλουν πολλά γκολ.

Ερ: Τι μπορούμε να ευχηθούμε για τον ΑΟΚ; Πέρασε τόσα πολλά όλο το καλοκαίρι.

Απ: Έχει περάσει πολλά όντως ο ΑΟΚ, τους τελευταίους μήνες.

Ο ΑΟΚ θα κάνει μια νέα  αρχή το Γενάρη. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Με τους παίκτες που θα έρθουν, το νέο προπονητή, ο ΑΟΚ θα δείξει μια διαφορετική δυναμική. Αρχικό στόχος μας θα είναι η παραμονή και μακροπρόθεσμα η  άνοδος στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί όπου αξίζει να παίζει ο ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης