Κώστας Πεφάνης: Ανυπόστατες καταγγελίες, αποκυήματα νοσηρής φαντασίας

 Κώστας Πεφάνης: Ανυπόστατες καταγγελίες, αποκυήματα νοσηρής φαντασίας

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε με μια αναλυτική αναφορά του προέδρου Κώστα Πεφάνη σε ανώνυμη καταγγελία προς τη δικαιοσύνη, επί της οποίας καλούνται ήδη να καταθέσουν ο ίδιος αλλά και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Πεφάνης είπε προς τους συναδέλφους του: «Έχετε κληθεί από τη γραμματεία του Δημάρχου για να παραλάβετε κλήση για κατάθεση σχετικά με καταγγελία που έχει υποβληθεί. Υπάρχει κάποιος ψευδώνυμος αποστολέας φακέλου προς την εισαγγελία με το ονοματεπώνυμο «ΠΟΛΙΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ», με την ανύπαρκτη διεύθυνση «Ελευθερίου Αθανασιάδη 61».  Αφενός προσβάλλει τη μνήμη του αείμνηστου Δημάρχου Καβάλας Λευτέρη Αθανασιάδη, αφετέρου όσα αναφέρει είναι κακόβουλα, αναληθή και αβάσιμα, που μόνο σκοπό έχουν τη προσβολή της τιμής και υπολήψεώς μου, αλλά πολύ περισσότερο τη σπίλωση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά προέκταση όλων των δημ. Συμβούλων. Η «καταγγελία» αφορά την υπόθεση ορισμού των συμβούλων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ που έγινε τόσο θέμα στις αρχές της θητείας μας.  Εκδόθηκε μια απόφαση η οποία διορθώθηκε με νέα και κατόπιν ελέγχθηκε η νομιμότητα της από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Ο ανώνυμος συντάκτης της επιστολής, με την άνεση και την αναίδεια της κάλυψης που του προσδίδει η ανωνυμία του, προβαίνει σε μία σειρά σοβαρότατων, αλλά και παντελώς ανυπόστατων καταγγελιών σε βάρος μου, οι οποίες είναι αποκυήματα της νοσηρής του φαντασίας, πράγμα που φαίνεται και από την πράξη της ανωνυμίας που χρησιμοποιεί.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας και οι αιρετοί του, γίνονται στόχος άθλιων ανώνυμων συκοφαντών, με σκοπό τη σπίλωση προσώπων, αλλά και την παρακώλυση της κανονικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου βαθμού. Οι πρώην Δήμαρχοι Καβάλας, Τσανάκα και Σιμιτσής και οι διοικήσεις τους, ήλθαν δυστυχώς αντιμέτωποι με παρόμοιες πρακτικές καταγγελιών ανώνυμων ψευδολόγων και συκοφαντών, που μόνον ένα σκοπό έχουν : Να πλήξουν θεσμούς και πρόσωπα που προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Αυτός ο «κύκλος» των ανώνυμων καταγγελιών από ψευδώνυμους άθλιους συκοφάντες, πρέπει να κλείσει ερμητικά, ώστε η αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί της, να πάψουν να είναι έρμαιο των κακόβουλων ανώνυμων ψευδολογιών του κάθε ανώνυμου συκοφάντη. Η ανάγκη αυτή, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε γίνεται επιτακτικότερη, σε μία εποχή που σύσσωμη η κοινωνία της Καβάλας, με μπροστάρη το Δήμο μας και τις υπηρεσίες του, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πρωτοφανούς λαίλαπας της πανδημίας του ιού covid19που έπληξε τη χώρα αλλά και το Δήμο μας, του οποίου οι υπηρεσιακοί παράγοντες και αιρετοί, πρέπει απερίσπαστοι να συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειες που για μεγάλο διάστημα καταβάλλουν, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των αναγκών των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας. Η ανάγκη για ενότητα του λαού και της τοπικής μας κοινωνίας, δεν πρέπει να διαταράσσεται από τα διχαστικά μηνύματα αυτών που πάντα επιδιώκουν τη διάσπαση ή έστω την αποδυνάμωση της συνοχής του κοινωνικού ιστού, κυρίως για μικροκομματικούς ή άλλους, ανάξιους αναφοράς, λόγους. Αν και η απάντηση σε ανήκουστα ψεύδη ενός ανώνυμου υβριστή, είναι μάλλον επιζήμια παρά επωφελής, εν τούτοις, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία και να αποδείξουμε ότι πρεσβεύουμε το συμφέρον του δήμου μας και μόνον αυτό».

Διαβάστε επίσης