Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης. Ήταν μία ακόμη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, με προοπτική να συνεχιστεί χθες το μεσημέρι. Από τις 7 το απόγευμα μέχρι τη 1:30 τα ξημερώματα πρόλαβαν και συζητήθηκαν πολλά και διάφορα. Η διαδικασία των ερωτήσεων πριν από την ημερήσια διάταξη ξεπέρασε το δίωρο. Υπεβλήθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις αλλά και για μικρής σημασίας ζητήματα. Για περίπου 45 λεπτά το Δημοτικό Συμβούλιο απασχολήθηκε με το πότε (σε ποια σειρά) θα μιλά στις συνεδριάσεις ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουνάκος. Ο Μάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Μούτλιας ζήτησαν επίμονα ο Κώστας Κουνακος να μη μιλά αμέσως μετά τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά στη σειρά του. Ως απλός δημοτικός σύμβουλος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πεφάνης επέμενε να συνεχιστεί ότι ίσχυε τόσο καιρό. Η κατάσταση εκτονώθηκε όταν ο Κώστας Κουνακος δέχθηκε να μιλά στη σειρά των απλών δημοτικών συμβούλων, ουσιαστικά τελευταίος. Άφησε πάλι αιχμές για κόμπλεξ από ανθρώπους οι οποίοι όπως είπε εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στα 55 τους χρόνια! Τις απόψεις του Μάκη Παπαδόπουλου και του Γιάννη Μούτλια κατά του Κώστα Κουνάκου φάνηκε να ενστερνίζονται και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι αντίθετα υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που υπερασπίστηκαν τον Κώστα Κουνάκο.
Από τις ερωτήσεις πριν από την ημερήσια διάταξη ξεχώρισε το θέμα που έθεσε εταιρεία σχετικά με τους όρους διακήρυξης στο διαγωνισμό του έργου «Σύστημα μάρκετινγκ της πόλης Καβάλας». Είναι ένας διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη, μέσω της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια». Η εταιρεία που προσέφυγε στη Γενική Γραμματεία Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην επιτροπή ανταγωνισμού στην Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος κτλ, έστειλε αντίγραφο της καταγγελίας στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Άλλοι υιοθέτησαν αμέσως το κείμενο της διαμαρτυρίας- καταγγελίας, άλλοι απλώς έθεσαν επίμονα ερωτήματα προς τη δημοτική επιχείρηση Δημωφέλεια.
Η εταιρεία κατηγορεί τη Δημωφέλεια ότι έφτιαξε όρους στο διαγωνισμό με τους οποίους «…δεν αναζητείται οικονομικός φορέας αλλά πανεπιστήμιο καθώς μόνο ένα πανεπιστήμιο μπορεί να βρει τόσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά με παράλληλο ερευνητικό έργο». Η εταιρεία διαμαρτύρεται επίσης για την προθεσμία μόλις 18 ημερών που δίδεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.
Απαντήσεις σε όλα αυτά έδωσε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια. Ο Παναγιώτης Αγγελίδης θύμισε ότι οι όροι της διακήρυξης εγκρίθηκαν και από τη διαχειριστική αρχή. Όπως άφησε να εννοηθεί, συντάχθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες. Η εμπλοκή της διαχειριστικής αρχής έχει σχέση με το ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής την Παρασκευή το πρωί ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπάμπης Δράκος αναφέρθηκε σε μία μόνο παράγραφο της διακήρυξης που όπως είπε είναι τραβηγμένη. Ο κ. Δράκος σημείωσε ότι όποιος διαφωνεί με τους όρους της διακήρυξης, μπορεί να κάνει προσφυγή επί αυτών. Κάτι που ανέφερε –μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο- και ο Τάκης Αγγελίδης. Το θέμα φαίνεται ότι είναι σε εκκρεμότητα. Η προθεσμία για τον διαγωνισμό τελειώνει τη Δευτέρα. Ανάλογα από το πόσοι θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτόν καταθέτοντας πρόταση, θα υπάρξουν εξελίξεις.
Το βράδυ της Πέμπτης πρόλαβε να συζητηθεί μόνο ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Αυτό σχετικά με τον ΤΑΡ. Τελικά συζητήθηκε όλο το πακέτο εκκρεμοτήτων του Δήμου Καβάλας με τον αγωγό ΤΑΡ. Δόθηκε μάλιστα προτεραιότητα στην υπόσχεση του αγωγού να χρηματοδοτήσει δύο έργα στην περιοχή της Καβάλας. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν φάνηκε διατεθειμένο να ψηφίσει τη συμφωνία για την δίοδο στο βαλβιδοστάσιο. Το θέμα απεσύρθη αλλά οπωσδήποτε ξεκίνησε μία καινούργια συζήτηση επί όλων των θεμάτων η οποία θα καταλήξει σε απόφαση δημοτικού συμβουλίου μόνο αν επικαιροποιηθεί η συμφωνία του 2018, σχετικά με τη χρηματοδότηση έργου στο τενάγη των Φιλίππων και του έργου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.