«Κουνήθηκαν» Καβάλα, Θάσος, Ξάνθη & Δράμα από τον μεταμεσονύκτιο σεισμό 5,2 ρίχτερ

 «Κουνήθηκαν» Καβάλα, Θάσος, Ξάνθη & Δράμα από τον μεταμεσονύκτιο σεισμό 5,2 ρίχτερ

Αισθητός σε πολλές περιοχές ο σεισμός 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 1:50 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020 ανοιχτά της Χαλκιδικής ήταν μεγέθους 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ.

Η αναθεωρημένη εκτίμηση, είναι ότι η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 1:50 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020 ανοιχτά της Χαλκιδικής ήταν μεγέθους 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Άθω και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 18 χιλιόμετρα. Είναι το ίδιο επίκεντρο που είχε και η σεισμική δόνηση 4.4 ρίχτερ  που είχε σημειωθεί νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χαλκιδικής, νότια της χερσονήσου του Άθω.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση που «ξύπνησε» και ταρακούνησε τους Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αισθητή στη Β. Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως η Καβάλα, η Λήμνος, η Θάσος, η Δράμα, το Κιλκίς.

Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε. Λίγα λεπτά μετά, στις 01:57 έγινε κι άλλος σεισμός μεγέθους 2.9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 33 χλμ από τις Καρυές, στις 02:09 σεισμός μεγέθους 3.9 Ρίχτερ, στις 02:32 σεισμός μεγέθους 3.0 Ρίχτερ.


Πηγή: cityportal.gr

Διαβάστε επίσης