Κρίνεται το μέλλον του ιδρύματος στην μετά Αλεξιάδη εποχή

 Κρίνεται το μέλλον του ιδρύματος στην μετά Αλεξιάδη εποχή

Στις 6:00 σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Φ – Ν – Θ πραγματοποιείται η επαναληπτική διαδικασία της εκλογικής γενικής συνέλευσης για το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Πρόκειται για μία κρίσιμη στιγμή του ιδρύματος, κατάσταση που επιδεινώνεται από το γεγονός ότι νέα σύνθεση της κυβέρνησης δε μετέχει ο καβαλιώτης στην καταγωγή Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2016 είχε υποσχεθεί ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του ιδρύματος και μάλιστα είχε συγκεκριμενοποιήσει την υπόσχεσή του ότι αυτό θα γινόταν μέσω τροπολογίας που θα προωθούνταν προς ψήφιση στη βουλή. Τελικά οι μήνες πέρασαν, ο κ. Αλεξιάδης αντικαταστάθηκε και η υπόσχεσή του δεν τηρήθηκε.

Την προηγούμενη εβδομάδα και καθώς η γενική συνέλευση του ιδρύματος πλησίαζε προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος αλλά δεν τα κατάφερε. Ο κ. Μαρκόπουλος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το ίδρυμα, όπως φυσικά ενδιαφέρον δείχνει η Ιερά Μητρόπολη, οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς και η συμπολίτισσα δικηγόρος Μαρίνα Φιλιππίδου. Δυστυχώς, το τοπίο παραμένει θολό και το μέλλον του ιδρύματος αβέβαιο.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση και η εκλογική διαδικασία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών του ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί σήμερα θα αποτελείται και από γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μετά την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και αφού αυτό συγκροτηθεί σε σώμα θα παρθεί η απόφαση για το μέλλον του ιδρύματος.

Η οικονομική κατάσταση της Αγίας Μαρίνας δεν είναι καλή αν και οι δωρεές κυρίως από τις εταιρείες Λαβρεντιάδη, τις εταιρείες της ΒΦΛ, το στήριξαν στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων και σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.

 

 

Διαβάστε επίσης