• 30 Απριλίου 2024,

Κριτική στη διοίκηση του Δήμου επί των έργων και των αποφάσεων για τα σχολεία

 Κριτική στη διοίκηση του Δήμου επί των έργων και των αποφάσεων για τα σχολεία

Η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη μίλησε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Σχολίασε θέματα τοπικής επικαιρότητας. Έκανε κριτική στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για αυτά που δεν έγιναν σωστά στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου στις Κρηνίδες.

Για αυτά που δεν γίνονται σωστά ώστε να κατασκευαστεί ο πεζόδρομος σε τμήμα της οδού Κασσάνδρου. Και φυσικά μίλησε για την πιο επίκαιρη υπόθεση, τα γεγονότα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου στο 10ο σχολείο. Δίπλα στο Δημαρχείο

Οι δηλώσεις της Ευαγγελίας Δρακονάκη

  • Για το έργο στην οδό Κασσάνδρου, τμήμα της οποίας μετατρέπεται σε πεζόδρομο. Έργο που είναι «ανοιχτό» εδώ και μήνες: «Φαίνεται να χάθηκε η καλή συνεργασία και η συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων».
  • Για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων: «Όσα έγιναν τελευταία είναι γραφειοκρατικές παρωδίες. Ο κόσμος περιμένει το έργο εδώ και 10 χρόνια. Ο πολύτιμος χρόνος χάθηκε όταν το έργο απεντάχθηκε, με απόφαση της σημερινής διοίκησης του Δήμου. Τότε χάθηκε χρόνος 12 μηνών. Έχουμε λάθος συνεννόηση και σε αυτό το θέμα. Μαθαίνουμε ότι οι μαθητές θα κάνουν αγιασμό στο υφιστάμενο αφού ούτε η μετακόμιση των μαθητών θα γίνει. Τα δύο σχολεία έπρεπε ήδη να έχουν μετακομίσει σε αυτά που θα φιλοξενηθούν ώστε ο ανάδοχος ακόμη κι αν δεν υπέγραψε σύμβαση να αρχίσει να ετοιμάζεται. Σας θυμίζω ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί λόγω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ως το τέλος του 2023. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έγινε η μετακόμιση. Επειδή δεν ήρθαν τα κοντέϊνερ, τα οποία τα περιμένουν από τον Μάη».
  • Για το 10ο Δημοτικό: «Όλα γίνονται τελευταία στιγμή… Φαίνεται αυτό να χαρακτηρίζει τη διοίκηση που πολλά τα κάνει τελευταία στιγμή. Για το τι θα γίνει με το κτίριο του 10ου, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πόσο, το βασικότερο ρόλο πρέπει να έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Σας θυμίζω ότι το κτίριο του σχολείου είναι διατηρητέο κι ως εκ τούτου ο χρόνος για να ωριμάσει το απαραίτητο έργο θα είναι μεγαλύτερος του συνηθισμένου».
  • Για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στο Δήμο Καβάλας, όπως πιέζει και ζητά το Υπουργείο: «Δεν φαίνεται να υπάρχει ετοιμότητα συγκεκριμένων δράσεων. Ρωτήσαμε σχετικά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αλλά δεν λάβαμε απάντηση συγκεκριμένη. Κι η Ενεργειακή Κοινότητα που ιδρύθηκε, αργεί και αυτή».

Διαβάστε επίσης