Κρυώνει κι’ άλλο ο καιρός, «μυρίζει» χειμώνας

 Κρυώνει κι’ άλλο ο καιρός, «μυρίζει» χειμώνας

Μεταβολή του καιρού με χειμερινή υφή αναμένεται τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, το πέρασμα βροχών και την στροφή των ανέμων σε βοριάδες.

Με την συνέχεια του καιρού να προμηνύεται σε γενικές γραμμές εναρμονισμένη με την εποχή με τα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα να παραμένουν. Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.

Αναλυτικότερα, σήμερα αργά το βράδυ ( 23:00 +-1 ώρα) αναμένεται από τα βορειοδυτικά ένα πέρασμα βροχών που σταδιακά θα επηρεάσει μέσα στην νύχτα προς το Σάββατο το σύνολο του νομού.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα μέτριας έντασης (πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές εξάρσεις). Πριν το ξημέρωμα ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά περιόδους, μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο στην Θάσο και στο ανατολικό κομμάτι του νομού.

Μετά τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται οριστική βελτίωση με τον καιρό να αρχίζει να παρουσιάζει και τοπικά ανοίγματα από τα δυτικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν (ριπές 5-6 μποφόρ κατά μέσο όρο), μετά το απόγευμα σταδιακή εξασθένιση σε γενικές γραμμές. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Κυριακή ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις (το πρώτο μισό της μέρας), η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές, μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά θα είναι από -2 έως 1℃ στα ορεινά (χαμηλότερες θερμοκρασίες σε οροπέδια), από 3 έως 5℃ στα ηπειρωτικά πεδινά (οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό κλειστών κάμπων), από 4 έως 7℃ στα παράκτια (οι χαμηλότερες τιμές σε παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο, π.χ. Τούζλα, Κεραμωτή κ.λ.π).

Την Δευτέρα σε γενικές γραμμές αίθριος καιρός. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές στα ηπειρωτικά πεδινά (ιδίως στο εσωτερικό κλειστών κάμπων, πιθανότητα εκεί η θερμοκρασία να προσεγγίσει τοπικά του 0℃). Μέσα στην μέρα κι ως προς τις μέγιστες τιμές άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σημαντική άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές. Το διάστημα Τετάρτη-Παρασκευή αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών κατά περιόδους μέσα στο τριήμερο αυτό.

Έπειτα φαίνεται μια βελτίωση ωστόσο σε γενικές γραμμές ο καιρός θα συνεχίσει να κινείται πιθανότατα σε φθινοπωρινό μοτίβο με υπαρκτό το ενδεχόμενο και για χειμερινές υφές. Ανάλυση όλων των παραπάνω και κάθε νεότερο στο www.meteokav.gr.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Διαβάστε επίσης