Κυπουργός – ΣυνΩΔΗπόροι στην έναρξη του φεστιβάλ Φιλίππων

 Κυπουργός – ΣυνΩΔΗπόροι στην έναρξη του φεστιβάλ Φιλίππων

Η δραστήρια καβαλιώτικη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων συνεργάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν με το Νότη Μαυρουδή, τη Νένα Βενετσάνου και ακόμη πιο πρόσφατα με τον Βασίλη Λέκκα. Τον προηγούμενο μήνα πληροφορηθήκαμε τη συνεργασία για την τρέχουσα περίοδο εκδηλώσεων της ίδιας χορωδίας με το Νίκο Κυπουργό.

Τώρα, από την ιστοσελίδα των ΣυνΩΔΗπόρων ότι η σύμπραξη του Νίκου Κυπουργού με την καβαλιώτικη χορωδία θα έχει ένα πρώτο μουσικό αποτέλεσμα που θα το παρακολουθήσουμε το καλοκαίρι του 2019, στην έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων. Ο Νίκος Κυπουργός επισκέφθηκε την Καβάλα στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη κι επέστρεψε στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ενθουσιασμένος από την πρώτη του συνεργασία με τους ΣυνΩΔΗπόρους.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι συζητήσεις αναφορικά με το πώς θα οργανωθούν οι προσεχείς εκδηλώσεις έχουν προχωρήσει αρκετά, με το προαναφερθέν αποτέλεσμα, έστω κι αν πληροφορούμαστε τη συμφωνία από την μία μόνο πλευρά, δηλαδή από την ιστοσελίδα των ΣυνΩΔΗπόρων. Η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της χορωδίας ήταν πολύ συγκεκριμένη και αναφέρει τα εξής:

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Κυπουργού στην Καβάλα για την πρώτη πρόβα με τη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων, τα νέα δεν άργησαν να διαρρεύσουν. Το Φεστιβάλ Φιλίππων όπως κάθε χρόνο ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Η έναρξη του 62ου Φεστιβάλ του 2019 θα γίνει με μια μοναδική συναυλία έκπληξη! Ο Νίκος Κυπουργός, ο Γιάννης Κανάκης και οι ΣυνΩΔΗπόροι θα ξεκινήσουν τη μουσική τους σύμπραξη από τον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα με γνωστά και άγνωστα έργα του καταξιωμένου συνθέτη! Στη συναυλία θα συμμετάσχει η Ορχήστρα Κυκλάδων που ίδρυσε ο ίδιος ο συνθέτης το 2010 στη Σύρο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εκτός από τα γνωστά κι αγαπημένα, θα παρουσιαστούν και νέα έργα του Νίκου Κυπουργού, σε πρώτη εκτέλεση!

Διαβάστε επίσης