• 18 Απριλίου 2024,

ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ με 14 μαθητικές χορωδίες

 ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ με 14 μαθητικές χορωδίες

Δεκατέσσερις (14) σχολικές χορωδίες πλαισιώνουν τα μαθητικά μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας σε μια συναυλία αφιερωμένη στο συνθέτη Τάσο Ιωαννίδη και στο έργο του με τίτλο «Λάχανα και Χάχανα» που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας, στις 9.30 το βράδυ.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο ίδιος ο συνθέτης. Θα εμφανιστούν τα Σύνολα Κρουστών, Ποικίλης Μουσικής, Κιθάρας, Παραδοσιακής Μουσικής και Συμφωνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και οι χορωδίες των 1ου, 10ου, 11ου, 12ου, 13ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων Καβάλας, του 1ου και 4ου Χρυσούπολης, του 1ου Νέας Περάμου, της Νέας Καρβάλης, του Παληού και το 15ο και 25ο Νηπιαγωγείο Καβάλας.
Οι μαθητές θα τραγουδήσουν κομμάτια από τη γνωστή του συλλογή «Λάχανα και Χάχανα», που αγαπήθηκε κυρίως από τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του δημοτικού.
«Η Λαχανοχαχανοχώρα είναι μια χώρα μαγική, όλο φως και μουσική. Ας ακολουθήσουμε τους ήρωες της, γιατί μαζί τους θα τραγουδήσουμε, θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε όσο θέλουμε» δηλώνει ο δημιουργός της συλλογής, Τάσος Ιωαννίδης.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κριτικός και Ιστορικός Μουσικής, Γιώργος Μονεμβασίτης που για μια ακόμη χρονιά θα συνεργαστεί με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.
Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Π.Ε Καβάλας «Γ. Παυλίδης».
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος με τίτλο: «Γνωρίζω τη γειτονιά μου, γνωρίζω την πόλη μου» και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας, τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ Καβάλας

Διαβάστε επίσης