• 17 Μαΐου 2024,

Λάσκαρης Κυριάκου: «Πιο ψηλά φέτος στον ανοιχτό στίβο, απόλαυσα την πρώτη μου εμπειρία στον κλειστό» 

 Λάσκαρης Κυριάκου: «Πιο ψηλά φέτος στον ανοιχτό στίβο, απόλαυσα την πρώτη μου εμπειρία στον κλειστό» 

Στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες κλειστού στίβου ο Λάσκαρης Κυριάκου έκανε σπουδαία εμφάνιση στο ΣΕΦ, κατακτώντας την 6η θέση στα 400 μέτρα.

Ήταν η αποκάλυψη.

Ο αθλητής του ΟΚΑΚ μίλησε στην Αθλητική Πρωινή  για την πρώτη του  εμπειρία στον κλειστό στίβο αλλά και τους στόχους που έχει βάλει στον ανοιχτό στίβο στη σεζόν που είναι μπροστά του.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ήταν οι πρώτοι σου αγώνες σε κλειστό στίβο;

Απ: Ναι, φυσικά. Δεν έχω ξανακατέβει σε κλειστό στίβο, ήταν η πρώτη φορά. Μέχρι τώρα είχα μόνο συμμετοχές στο ανοιχτό στίβο, σε πολλές βέβαια διοργανώσεις.

Ερ: Πως αποφάσισες να κάνεις κλειστό στίβο;

Απ: Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να το δοκιμάσω. Ενδεχομένως φέτος με την κατάσταση που επικρατεί ίσως να έχουμε λίγους αγώνες, οπότε είπα ένας επιπλέον αγώνας θα είναι κάτι καλό. Επίσης θα είναι μια εμπειρία για το μέλλον.

Να δω τις δυνατότητες μου σε κλειστό στίβο για να μπορώ να κατέβω και στο μέλλον.

Ερ: Ναι αλλά έκανες προπόνηση πριν σε κλειστό χώρο;

Απ: Όχι. Δεν γινότανε, δεν επιτρεπότανε κιόλας. Είχαμε επίσης δύσκολες καιρικές συνθήκες αφού χάσαμε προπονήσεις από το κρύο και τις βροχές. Επομένως η προετοιμασία δεν ήταν η κατάλληλη για να λάβω μέρος σε κλειστό στίβο, μάλιστα σ` ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ερ: Φθάνοντας στους αγώνες, με τι στόχο κατέβηκες στο ΣΕΦ:

Απ: Κατέβηκα με στόχο καταρχήν να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατόν θέση που θα μπορούσα.

Να αποκτήσω την αίσθηση του κλειστού στίβου. Για μένα ήταν μια καινούρια κούρσα.  Εντελώς διαφορετική κούρσα. Η στροφή έχει γωνία, είναι δυο στροφές, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Ερ: Δεν είχες βλέψεις για εξάδα;

Απ: Σίγουρα ήθελα να μπω στον τελικό δηλαδή μέσα στην οχτάδα. Αυτός ήταν ένας από τους στόχους μου.

Μάλιστα θα έλεγα ότι η εξάδα με απογοήτευσε κιόλας. Ίσως να μπορούσα κάτι παραπάνω.

Έκανα ρεκόρ κλειστού στίβου για το σύλλογο ενώ το ρεκόρ μου στον ανοιχτό στίβο είναι αρκετά χαμηλότερος χρόνος.

Ερ: «Ζεστάθηκες»; Από εδώ και πέρα θέλεις περισσότερο να ενεργοποιηθείς στον κλειστό στίβο;

Απ: Σίγουρα. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Το απόλαυσα από την αρχή έως το τέλος. Είναι σίγουρο ότι θα ξαναπροσπαθήσω.

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις βάλει στον ανοιχτό στίβο για τη σεζόν που έρχεται;

Απ: Στον ανοιχτό στίβο θέλω να φτάσω και να ξεπεράσω το παλαιότερο ρεκόρ που έχω και που είναι 48.95. Σίγουρα θέλω να διεκδικήσω μια καλύτερη θέση  από την 6η που πήρα στο Πανελλήνιο κλειστό, στο Πανελλήνιο των ανδρών σε ανοιχτό στίβο.

Φυσικά να έρθουν και κάποια μετάλλια σε διασυλλογικά πρωταθλήματα κτλ.

Ερ: Δυο συναθλήτριες σου στον ΟΚΑΚ, η Μαρία Ζαχαρούδη και η Σοφία Ιωσηφίδου, πήραν μετάλλια.

Τα πήγαν περίφημα.

Απ: Ποιοτικές και διαχρονικές και οι δυο. Μας κάνουν πάντα υπερήφανους με πολύ καλές επιδόσεις και διακρίσεις σε υψηλό επίπεδο.

Ερ: Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε με την πανδημία όσον αφορά την προετοιμασία σας;

Απ: Προσπαθώ να προπονούμε 6 ημέρες σε εβδομαδιαία βάση και μάλιστα 2 ημέρες να κάνω διπλές προπονήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν έχουμε χώρο να προπονηθούμε.

Επομένως δεν προπονούμαστε.

Δυσκολίες συναντάμε με το στάδιο ανά περιόδους. Έχουμε κάποιες αλλαγές, κάποιες φορές μας κλείνουν τις αίθουσες, δεν έχουμε πρόσβαση στον εξοπλισμό. Δημιουργούνται διάφορα τέτοια θέματα.

Ερ: Τελικά αυτό που λένε οι περισσότεροι ότι ο ΟΚΑΚ οφείλει πολλά στις επιτυχίες του στο γεγονός ότι λειτουργεί σαν μια οικογένεια. Αυτό ισχύει.

Απ: Συμφωνώ πάρα πολύ. Προσέχουμε και το παραμικρό  μέλος του συλλόγου μας.  Η προπόνηση γίνεται όσο πιο εξειδικευμένη στα πλαίσια του καθενός.

Ερ: Τι είναι για σένα ο κλασσικός αθλητισμός;

Απ: Επαγγελματικά είναι πολύ δύσκολο να το δω. Είναι πολύ δύσκολο να ζήσει κάποιος με αυτό έως ανέφικτο πλέον. Ως τρόπο ζωής το έχω σίγουρα. Δεν θέλω να σταματήσω με τίποτα. Έχει καθιερωθεί για τα καλά στην καθημερινότητα μου.

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να συντηρηθεί με τον στίβο.

Ερ: Θέλεις κάποιους να ευχαριστήσεις που μέχρι τώρα σε έχουν βοηθήσει;

Απ: Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω σε μεγάλο βαθμό τους γονείς μου οι οποίοι με στηρίζουν συνεχώς. Δεν με πιέζουν. Μου λένε να ακολουθώ αυτό που θέλω να κάνω και όχι κάτι πιο εύκολο η δύσκολο.

Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτρια μου, την κ. Κατερίνα Δράκου,  η οποία με προετοίμασε, με κάλυψε τα έξοδα για τους αγώνες. Οι αγώνες που δεν αξιολογούνται, απλά μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ.

Διαβάστε επίσης