Last christmas με τεχνολογία τελευταίας γενιάς !

 Last christmas με τεχνολογία τελευταίας γενιάς !

Τελικά όσα χρόνια και να περάσουν φαίνεται ότι δεν μπορούμε να γλυτώσουμε από αυτή την μεγάλη επιτυχία των Wham , το Last Christmas που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 80 αλλά κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούγεται με την ίδια μανία που ακουγόταν και την χρονιά που πρωτοκυκλοφόρησε.

Είναι το πιο αντιπρωσοπευτικό τραγούδι για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και αποτελεί πάντα ένα πολύ καλό λόγο προκειμένου οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν και οι νέοι να μάθουν.

Με α­φορ­μή λοιπόν την 35η ε­πέ­τειο της κυ­κλο­φο­ρί­ας του η Panik Records και η Sony Music κυ­κλοφόρησαν  στις 13 Δε­κεμ­βρί­ου μί­α πε­ριο­ρι­σμέ­νη έκ­δο­ση του πρω­τό­τυ­που single “Last Christmas” των Wham! σε συλ­λε­κτι­κό ά­σπρο βι­νύ­λιο.

Το τρα­γού­δι κυ­κλο­φό­ρη­σε το Δε­κέμ­βριο του 1984 σε έ­να δι­πλό A side με το τρα­γού­δι “Everything She Wants” και έ­φτα­σε στο Νο. 2 των charts, κα­θώς ε­κεί­νη την χρο­νιά νι­κή­θη­κε α­πό το φι­λαν­θρω­πι­κό “Do They Know It’s Christmas”, στο ο­ποί­ο συμ­με­τεί­χε ε­πί­σης ο George Michael.

Το “Last Christmas” εί­ναι το τρα­γού­δι με τις πε­ρισ­σό­τε­ρες πω­λή­σεις στα χρο­νι­κά που δεν έ­χει φτά­σει πο­τέ στο Νο. 1 του βρε­τα­νι­κού chart.

Πα­ρό­λα αυ­τά κά­θε χρό­νο α­πό το 2007 εμ­φα­νί­ζε­ται στην κα­τά­τα­ξη και έ­χει φτά­σει ξα­νά στο Νο. 2 το 2017.

Στα 35 χρό­νια ζω­ής του, η δη­μο­σιό­τη­τα του τρα­γου­διού έ­χει αυ­ξη­θεί και έ­χει πε­ρά­σει σε πολ­λές νέ­ες γε­νιές με α­μέ­τρη­τες ε­πα­νε­κτε­λέ­σεις α­πό καλ­λι­τέ­χνες ό­πως η Taylor Swift, οι The XX και η Ariana Grande.

Η κυ­κλο­φο­ρί­α του limited edition βι­νυ­λί­ου συ­μπί­πτει με την πρε­μιέ­ρα της ται­νί­ας “Last Christmas”, της ο­ποί­ας το soundtrack πε­ρι­λαμ­βά­νει το ο­μό­τι­τλο τρα­γού­δι κα­θώς και δύ­ο α­κό­μα α­γα­πη­μέ­να τρα­γού­δια των Wham! και 12 τρα­γού­δια α­πό τη σό­λο κα­ριέ­ρα του George Michael.

Μα­ζί με το συλ­λε­κτι­κό βι­νύ­λιο 7”, οι fans μπο­ρούν να αποκτήσουν και την ε­πα­να­κυ­κλο­φο­ρί­α του ε­πί­ση­μου βί­ντε­ο του “Last Christmas”, που έ­χει α­να­βαθ­μι­στεί σε 4K α­πό τον αρ­χι­κό σκη­νο­θέ­τη του, Andy Morahan.

Το βί­ντε­ο για το χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο smash hit γυ­ρί­στη­κε το Νο­έμ­βριο του 1984 στην Ελ­βε­τί­α.

Μό­νο στη Με­γά­λη Βρε­τα­νί­α, το “Last Christmas” με­τρά 1,9 ε­κα­τομ­μύ­ρια φυ­σι­κές πω­λή­σεις και downloads και 2,8 ε­κα­τομ­μύ­ρια συ­νο­λι­κές πω­λή­σεις.

Εϊναι ξέρετε πολύ περίεργο να βλέπεις ένα βίντεο κλιπ γυρισμένο με σημερινή τεχνολογία να αναφέρεται σε αρκετές δεκαετίες πίσω.

Παρόλα αυτά εμείς θα γιορτάσουμε και τα φετινά χριστούγεννα με το Last Christmas αν και είναι αλήθεια ότι δεν μας αρέσει και πολύ να γυρνάμε στο χθες.

Είναι ωραίες οι αναμνήσεις αλλά δεν ζούμε με αυτές.

Η πορεία είναι μία και είναι μπροστά και παρακάτω.

 

Σιγά η Μενεγάκη να μην καθόταν Χριστούγεννα στην Αθήνα.

Για άλλη μια φορά έφυγε για εξωτικό προορισμό όπου τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουν με παρεό.

Το μόνο πρόβλημα είναι μην πιάσει τον Μάκη πάλι κανά τσιρλιπιπί και έχουμε άλλα.

Μετά την εκπομπή της Παρασκευής που μας πέρασε η Ελένη έφυγε σφεντόνα για το αεροδρόμιο “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.

Καλημέρα , αλόρα και καλά Χριστούγεννα !

 

 

Διαβάστε επίσης