• 10 Μαΐου 2024,

Λεωνίδας Παππάς: «Γιατί στηρίζω την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη»

 Λεωνίδας Παππάς: «Γιατί στηρίζω την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη»

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον 1ο γύρο των εκλογών, από τις οποίες θα αναδειχθεί ο Επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Την Κυριακή 12-11-2017 καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μία εκλογική διαδικασία που στοχεύει στην ανασυγκρότηση και στην αναδιάταξη του πολιτικού μας φορέα, ενός φορέα που ενώ απευθύνεται σε εκατομμύρια πολιτών, λόγω της συγκυρίας, δεν έχει τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Προσωπικά, τιμώ όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους και τους συγχαίρω για την απόφασή τους να στρατευτούν σε έναν δύσκολο αλλά πολιτικά αναγκαίο αγώνα σε συνθήκες αντίξοες. Επιλέγω, όμως, να υποστηρίξω με όλη μου την καρδιά την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για τους παρακάτω λόγους:

-Είναι ο υποψήφιος που μπορεί να απευθυνθεί καθαρά και αξιόπιστα στην ελληνική κοινωνία χωρίς βάρη και «αμαρτίες», ενώ ρητά ξεκαθάρισε ότι τα πολιτικά «βαρίδια» του παρελθόντος και οι «καρεκλοκένταυροι» που μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν θέση στο νέο φορέα.

-Στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε συνεπής και στρατιώτης του κινήματος, ασκώντας καλόπιστη αυτοκριτική αλλά και διαφυλάσσοντας παράλληλα την ενότητα του κόμματος. Αυτό αποτελεί εγγύηση και για την στάση του την επόμενη ημέρα, εάν δεν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα.

-Είναι ο υποψήφιος με την μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στις νέες ηλικίες. Οι ομιλίες του έχουν μία εντελώς διαφορετική ανθρωπογεωγραφία. Μετά από καιρό νέοι άνθρωποι προσέρχονται για να ακούσουν ένα νέο πολιτικό.  Συνεπώς, προσθέτει στον χώρο πολιτικές δυνάμεις και συμβάλλει στην απαιτούμενη πολιτική διεύρυνση.

-Είναι ο υποψήφιος που δεσμεύεται να προβεί σε ριζική ανανέωση της παράταξης και να φέρει στο πολιτικό προσκήνιο νέα, ικανά και άφθαρτα πρόσωπα, χωρίς όμως να ξεχνά την προσφορά των παλαιότερων γενεών και χωρίς να βάζει θέματα ηλικιακών διακρίσεων. Μιλάει και εγγυάται για την αλλαγή γενιάς στην παράταξη.

-Είναι ο μόνος υποψήφιος που διατυπώνει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις (δημογραφικό, ασφαλιστικό, προσφυγικό, ΑΣΕΠ για δημόσια αξιώματα κλπ), οι οποίες καταργούν τον λαϊκισμό και το πελατειακό κράτος.

Ανεξάρτητα, όμως, από την επιλογή που θα κάνει ο κάθε ψηφοφόρος, η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί. Η ενότητα της παράταξης πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους μας, ενώ είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Τέλος, θεωρώ απαραίτητη την μαζική συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία. Με την συμμετοχή μας θα δώσουμε κύρος στην διαδικασία και δύναμη στο νέο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, ώστε να αναλάβει τις πολιτικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται. Η παράταξή μας πρωτοστάτησε στις ανοιχτές εκλογικές διαδικασίες και την Κυριακή, μεταξύ άλλων, καλούμαστε να στείλουμε και πάλι ένα ισχυρό δημοκρατικό μήνυμα στην κοινωνία.

 

Λεωνίδας Γ. Παππάς

Δικηγόρος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

 

Διαβάστε επίσης