Λευτέρης Τουρασανίδης: «Ο Ορφέας την εμπειρία και τα ονόματα, ο Μέγας τη διάθεση για διάκριση»

 Λευτέρης Τουρασανίδης: «Ο Ορφέας την εμπειρία και τα ονόματα, ο Μέγας τη διάθεση για διάκριση»

Για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου στην Α` κατηγορία ανάμεσα στον Ορφέα και στον Μ. Α Ορφανίου που αποτελεί και ντέρμπι του Δήμου Παγγαίου, μίλησε στο Proininews o Λευτέρης Τουρασανίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Σύγκρινε μας τις δυο ομάδες που τις έχεις παρακολουθήσει αρκετές φορές στο φετινό πρωτάθλημα;

Απάντηση: Καταρχάς είναι δυο μεγάλοι σύλλογοι. Ο Ορφέας έχει μια μεγάλη ιστορία και έχουν φορέσει τη φανέλα του τεράστιοι ποδοσφαιριστές. Βέβαια και από τον Μ. Α Ορφανίου έχουν περάσει μεγάλοι παίκτες που έπαιξαν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δυο ομάδων. Να είναι το παιχνίδι διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Όλοι οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης πρέπει να προσπαθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ορφέας έχει καλύτερα ονόματα στο ρόστερ του. Έχει εμπειρία, έχει την πρωτιά και το βάρος της φανέλας. Θεωρητικά παίζει στην έδρα του και έχει ίσως τον πρώτο λόγο. Ο Μ. Α έχει δείξει ότι είναι μια ομάδα με χαρακτήρα και έχει παιδιά στο ρόστερ του που θέλουν να διακριθούν. Έχουν δίψα για διάκριση. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Το ματς θα το παρακολουθήσουν πολλοί φίλαθλοι. Πρέπει να προστεθεί το ντέρμπι στα συν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ερώτηση: Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι τέλος του πρωταθλήματος;

Απάντηση: Ο Ορφέας σίγουρα γιατί έχει βάθος στο ρόστερ. Έχει επιλογές. Ο Μέγας πρέπει να ενισχυθεί σε μεταγραφικό επίπεδο το Γενάρη για να έχει διάρκεια.

Ερώτηση: Είναι έκπληξη μέχρι τώρα η πορεία του Μ. Α Ορφανίου στο πρωτάθλημα;

Απάντηση: Βεβαίως και είναι. Πέρσι έπαιζε στη Β` κατηγορία ενώ δεν έχει και τα ηχηρά ονόματα που έχουν άλλες ομάδες.

Είναι ομάδα συνόλου περισσότερο ενώ σε κάθε παιχνίδι, βρίσκονται ένας η δυο να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Είναι μια ομάδα με μέταλλο.  Λίγο τα χαλάσανε στα δυο κρίσιμα παιχνίδια με Βύρωνα και Αμυγδαλεώνα γιατί εδώ χρειάζονται παίκτες που έχουν εμπειρία στον πρωταθλητισμό.

Ερώτηση: Αν συγκρίνουμε την εποχή που ο Λευτέρης Τουρασανίδης φορούσε τη φανέλα και των δυο ομάδων με την τωρινή τι μπορούμε να πούμε;

Απάντηση: Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Εγώ και με τις δυο ομάδες πήρα πρωταθλήματα και κύπελλα. Με τον Ορφέα έπαιξα περισσότερα χρόνια ενώ στην Ελευθερούπολη  ανδρώθηκα και  ποδοσφαιρικά. Είναι δυο μεγάλοι σύλλογοι. Τους εκτιμώ όλους τους ανθρώπους των δυο ομάδων. Εμείς τότε είχαμε προτεραιότητα μόνο το ποδόσφαιρο. Ήταν στο μυαλό μας μόνο να παίξουμε ποδόσφαιρο και να διακριθούμε. Τώρα οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν και άλλες προτεραιότητες.

Τότε είχαμε μεγαλύτερο πάθος και ψυχικό σθένος. Το πιο λυπηρό απ` όλα είναι ότι όλοι σχεδόν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θέλουν χρήματα για να παίξουν. Έχει χαθεί η έννοια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αν δεν πάρουν τα χρήματα που θέλουν από μια ομάδα, πάνε σε μια άλλη και τα ζητάνε. Δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές. Σε αυτό φταίνε οι παράγοντες.

Έχει δημιουργηθεί ένα φαύλος κύκλος. Χάνεται η έννοια του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, δεν υπάρχει το πάθος που είχαμε εμείς.

Διαβάστε επίσης